Köp biljett till Degerfors IF - Norrby IF 20/8 19.00 MENY

Persson och Jacobsson sammanfattar vinstmatchen

4 augusti, 2018 kl. 22:14

Äntligen, 2-1 till Degerfors IF hemma på Stora Valla mot Jönköpings Södra. Målgörare för hemmalaget blev Erik Björndahl 1-0 och som finns med som nummer fem i skytteligan. Andra målet för DIF kom på en straff, lagd av vår egna Sargon Abraham som nu är the one and ony kungen i skytteligan igen. För J-Södra blev Jacob Orlov ende målgörare. Så här sa J-Södras manager Christer Persson och Degerfors IF:s Stefan Jacobsson efter matchen…

Christer Persson som tog över Jönköpings Södra i våras efter att Jörgen Wålemark lämnade klubben sa så här: Första halvlek är ju Degerfors bättre än oss och vi har svårt att få grepp om dem i vårt presspel, de får lite tryck på vår planhalva och skapar en hel del fast situationer men det kanske inte blir några jättestora möjligheter men de är spelmässigt bättre än oss, sedan får vi en chans i slutet med Peters friläge och vi avslutar halvleken bra.

Sedan kommer vi ut i andra och börjar väldigt bra och får ett tidigt mål och har en period där vi är lite mer offensiva i vårt försvarsspel och kommer lite högre upp och vinner en del boll och kan skapa ett par chanser, sedan kommer kvitteringen och sedan tycker jag att Degerfors tar över igen och vi får återigen försvara oss och får inte riktigt till någon rytm och det blir ganska hakigt i vårt offensiva spel, om det är på grund av att vi får göra några byten, vi fick byta ut Anton i första halvlek på grund av en skada och sedan får vi också byta ut Erik Moberg så det blir en del nya positioner för vissa spelare och en ny konstellation i backlinjen, om det har någonting att göra med resultatet vet jag inte men det är heller ingen ursäkt, jag tycker att Degerfors är bättre än oss och det viktiga nu är att vi inte gömmer oss utan att vi tar ansvar och då kan rätta till de sakerna som inte fungerar. Det här är en tuff serie med tuffa matcher och vi måste förtjäna de här tre poängen fullt ut och det är på träningsplanen under veckorna som vi kan göra att vi kommer bättre förberedda och det är bara att lära från den här matchen och vi får vara lite deppiga någon dag och sedan möter vi Värnamo om en dryg vecka och då får vi se till att rätta till de saker som inte fungerade idag och förtjäna att få med oss något bättre då. Jag vill gratulera Degerfors till en rättvis seger!

Stefan Jacobsson: Jag är ju av förklarliga skäl mer nöjd än vad Christer är! Det känns framförallt väldigt skönt att studsa tillbaka både med en bra prestation och med ett bra resultat efter vår match i Halmstad som vi var väldigt missnöjda med, hela gruppen både tränare och spelare. Det har känts som att vi ville ha revansch på framförallt prestation men det är ju svårt att säga vad en prestation ger i resultat men idag tycker jag att vår prestation är bättre än vad J-Södra presterar så att jag håller med Christer och tycker att det är en rättvis seger, till slut.

Första halvlek är väldigt bra från vår sida, vi har ett tryck mot deras mål hela tiden men sedan är det svårt att få till bra och klara målchanser när man ibland hamnar i en sexbacklinje och jobbar med sin zon markering på vissa spelare och de börjar ju matchen med fyra mittbackar som är starka och tunga spelare som är svåra att passera men vi har ju sniff på någonting hela tiden där och har några chanser. Man vet att om man inte får mål när man har de där bra chanserna eller perioderna så finns det en risk och vi gick bort oss på en inspark i slutet av första och det genererade i ett friläge där Dario gör en jättebra räddning och kanske en matchavgörande räddning, det hade varit ungt att gå in med 1-0 där. Sedan får de en i början på andra, men det syntes ändå att det var ingen fara, det var ett litet energitapp under de första fem, sex minuterna men sedan började vi att tugga igång och de har inte samma tryck i andra och vi får en otroligt viktig kvittering och då känns det i hela gruppen att vi ska gå för seger, det hade vi bestämt oss för idag och det är den här glöden och prestationen som jag vill se i alla matcher. Det är lättare sagt än gjort men har vi de här prestationerna så kommer det att bli ös, det är inget snack om saken. Jag är otroligt nöjd med hur killarna genomför matchen och framförallt att vi inte faller ihop när de får sitt 0-1 mål!

Samma elva idag som mot Halmstad, vad är skillnaden?
Vi har alla procent inne idag, vi har alla faktorer om hur man ska vinna en fotbollsmatch, den fanns inte mot Halmstad. Vad det berodde på är svårt att säga men det räcker med att titta på kroppsspråket på killarna. När man tappar och när man vinner boll i duellspel, det var en jättestor skillnad tycker jag, så det är otroligt skönt att få en tre poängare och att få ta poäng igen när hösten har startat!

Tack Christer och tack Stefan men framförallt tack Degerfors iF!

Nästa match är en bortamatch mot Landskrona BoIS fredagen den 10 augusti med avspark klockan 19:00.

Träningstider för A-laget vecka 32:
Måndag kl 15:00
Onsdag kl 15:00