Stefan Jacobsson inför fredagens möte med Landskrona BoIS

9 augusti, 2018 kl. 13:38

Imorgon fredag den 10 augusti möter våra rödvita hjältar Landskrona BoIS på Landskrona IP med avspark klockan 19:00. Senaste mötet mellan lagen var den 21 april och då Degerfors tog en skön hemmaseger med 2-1. Degerfors IF gör nu sin första match utan nr 10 Abraham och självklart frågade vi Stefan Jacobsson om vad det är som gör Sargon till en så bra spelare…

Sargon Abraham har anslutit till IFK Göteborg, beskriv honom som spelare…
Han är en exceptionellt bra offensiv fotbollsspelare, han har bra teknik, han är explosiv och han har ett bra avslut. Sedan har han saker som han måste förbättra naturligtvis men det har de flesta. Men framförallt är han bra på att göra mål och så är han en skicklig spelare på att komma till egna avslut. Jag har känt Sargon under många år och tränade honom redan i Skövde AIK. Så nu är det bara att önska honom lycka till och hoppas att det går bra för honom i IFK.

Efter förra mötet med Landskrona BoIS så sa du att första halvleken definitivt var Landskronas, de gjorde sitt jobb i försvarsspelet och de störde oss i vår speluppbyggnad på ett väldigt bra sätt… Ja det stämmer. Jag har tittat på den matchen efteråt och i början av den matchen så är Landskrona lite hetare än oss, de är rätt högt uppe och pressar oss lite i vår backlinje och jag tror att vi kommer att möta ett liknande Landskrona i morgon. Men samtidigt så hade vi också mycket boll under den första halvleken och sedan blir vårt spel ännu tydligare under den andra halvleken, så jag håller fast vid det jag sa att vi inte på något sätt är dåliga men när Landskrona är fräscha där så har de ett bra försvarsspel och de gör det svårt för oss när vi vill gå framåt.

De har också tappat spelare sedan senaste mötet och har dessutom fått in nya spelare, försvårar det era förberedelser inför matchen? Det är svårt att säga hur de spelar, nu har de tre avstängningar också så vi vet egentligen inte vad vi ska förvänta oss imorgon. Men jag tror ändå, oavsett nya spelartyper att det är Agim Sopis spelidé som gäller och jag tror att de kommer att vara relativt aggressiva i sitt försvarsspel och de är offensivt lagda och framförallt på sin hemmaplan. För oss gäller det att hotta samma energi kollektivt som vi hade mot J-Södra och jobba vidare med både försvarsspel och vårt anfallsspel.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats på Landskrona IP, men har du inte möjlighet att ta dig ner så streamas matchen av Cmore.

Teckna ditt abonnemang hos Cmore (klicka här) och stöd samtidigt vårt kära DIF

Startelvan inför fredagens match publiceras här på hemsidan och på vår Facebook klockan 18:00 på fredag kväll.

vs. Östers IF
Köp biljetter