Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Stefan Jacobsson sammanfattar vinsten mot Landskrona

10 augusti, 2018 kl. 22:21

I den 18 omgången av Superettan avgjorde Erik Lindell matchen på Landskrona IP genom att sätta 1-2 till Degerfors i den 87:e minuten. Erik Björndahl skänkte oss det första målet och även Viktor Götesson nätade men fick sorgligt nog målet bortdömt för offside. Målgörare för Landskrona BoIS blev Adi Nalic. Tre så otroligt viktiga och sköna poäng gör att Degerfors IF fortfarande är med och fightas på den övre halvan av tabellen. Så här sammanfattar huvudtränare Stefan Jacobsson vinstmatchen…

Grattis!!
Tack, det känns fantastisk skönt!

Berätta om första halvlek…
Vi förstod att det skulle vara en svår match, Landskrona är bra på sin hemmaplan och som jag sa innan, det är här de plockar sina poäng. Men jag tycker att vi gör en stabil första halvlek och framför allt så fick vi ut mycket av det vi har diskuterat i vårt anfallsspel, att vi ville gå lite bredare och komma till så mycket inlägg som möjligt med tanke på de spelartyperna som finns i fram där och vi får även till en bra omställning där vid 0-1 målet och jag är väldigt nöjd med försvarsspelet i första halvlek. Jag tycker att första halvlek är vår, sedan är det jämt, det känns som om att det är ett ställningskrig egentligen genom hela matchen men första halvlek är vår. Vi får ett helt regelrätt mål bortdömt så vi skulle ha lett med två mål och då tror jag inte att deras mål hade kommit heller. Men Nalic gör 1-1 och vi visste om att han är bra och man får inte ge honom för mycket utrymme, Dario gör en väldigt bra prestation och kan inte göra någonting på det utrymmet.

Andra halvlek är väl kanske inte spelmässigt framåt lika vasst från vår sida men vi är ändå välorganiserade och vi jobbar hårt i försvarsspelet och har lite lägen. Andra halvlek när det står 1-1 så står matchen och väger tycker jag och det känns som om det kan gå åt vilket håll som helst där men jag tycker att vi visar en jäkla stark moral där och jobbar så pass hårt och får också marginalerna med oss och så får vi ytterligare två jättebra omställningar på Jernarp när han kommer in och i andra genombrottet så får vi även ett mål så det var en euforisk känsla när Lindell trycker upp bollen.

Alan Assad gör en fin insats idag…
Ja han gör en jättebra insats och även Nikola Ladan gör en jättebra match på mitten, sedan är det ju så att Alan har fått väldigt lite speltid och är lite matchotränad över 90 minuter och där har vi ett jätteproblem med våra bänkspelare att de inte kan spela mer matcher än vad de gör i U21 laget, för det är ju stor skillnad på U21 och Superettan men Alan gör en jättebra match tycker jag. Samtliga gör en stabil insats och jobbar väldigt hårt med varandra och löper mycket i anfallsspelet och jag tycker Nikola framför allt men även att Alan var väldigt bra idag.

Nu kör vi på och tar emot Norrby IF på hemmaplan måndagen den 20 augusti men avspark klockan 19:00. Efter det är det åter dags för Svenska Cupen omgång 2 och den 23 augusti möter Degerfors IF Enskede på Enskede IP.

Träningstider för vecka 33:
Måndag kl 15:00
Tisdag kl 15:00
Torsdag kl 15:00
Lördag kl 10:00
Söndag kl 10:00

Grattis till vinsten, Stefan Jacobsson och Degerfors IF: s A-lag.

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF