Jacobsson och Ljung sammanfattar matchen

1 september, 2018 kl. 19:44

Inför 5022 åskådare spelade Degerfors IF till sig en poäng mot serieledarna Helsingborgs IF. Slutresultatet blev 1-1 och målgörare för HIF blev Mamudo Moro och för våra rödvita gjorde Marcus DeBruin sitt första mål för säsongen. Så här sammanfattade tränarna Per-Ola Ljung och Stefan Jacobsson matchen:

Per-Ola Ljung: Ja, har man ledningen när det är så lite tid kvar så är det klart att vi känner att vi vill vinna den, som för övrigt var rätt så chansfattig. Det var svårt för bägge lagen att få det offensiva spelet att stämma, jag tror att underlaget spelade en stor roll. Det var svårt med riktningsförändringar och när planen är så blöt och sliten som den är så är det klart att det offensiva spelet får lida. Men jag tyckte ändå att det fanns perioder när vi hade ett rätt så bra tryck även om vi inte gjorde allt som vi hade tänkt och som vi ville göra. Degerfors hade en farlig chans i början av andra halvlek med ett inlägg som gick i ribban där och det fanns ju chanser åt det hållet också men vi har ju 0-1 och i 86: e minuten så tror jag att vi skjuter i stolpen och då hade man ju gärna sett den där tvåan och då hade vi säkert haft de tre poängen. Sedan blev det lite chansspel på slutet, jag var förvånad över att vi inte fick frispark där när Adam först i hörnan och sedan plötsligt så fick den röda spelaren bollen med möjlighet att lägga in den och då var Per ändå först på den och så tog den på Degerfors och då blev det mål men det är sådant som kan hända, det får man acceptera helt enkelt.

Det brukar vara rätt så bra matcher när vi spelar eller hur Stefan! Men jag tyckte inte att det var det den här gången. Jag tror nog att det var underlaget som gjorde det svårt för spelarna så klart, jag är stolt över spelarna för det var ingen som gnällde utan man konstaterade att idag blir det tufft och det blir svårt, det är något annat som gäller idag och vi kan inte spela vårt vanliga spel idag, vi kände inte riktigt igen oss själva idag och vårt sätt att driva matchbilden med passningsspelet så som vi har gjort men det var likadant för Degerfors. Så på så sätt var det en tuff match och det var härligt att komma hit.

Stefan Jacobsson: Ja jag håller med Per-Ola fast jag är ju förståss jättenöjd att vi får in en sen kvittering, det kändes väl lite hopplöst och man vet ju om att när man möter Helsingborg och med den dignitet som lag och de spelarna så vet man om att man inte kommer att få så många chanser. Det har vi aldrig haft när vi möter Helsingborg men vi har ju några halvchanser och något jättebra läge framförallt i början på andra halvlek. Sedan höll vi ihop vårt försvarsspel på ett bra sätt. Vi hade kanske lite problem under de första 20-25 minuterna av första halvlek med att få igång vårt anfallsspel, dels så var vi kanske inte vana i de positionerna som vi brukar ha men också som PO säger det var otroligt svårspelat, det släppte stora schok av gräs och vissa ställen är det gungflyg så att säga och det är otroligt svårspelat och tungsprunget för spelarna men återigen jag är jättenöjd med lagets prestation och jag är väldigt nöjd med att vi kan studsa tillbaka efter en mindre bra match i Falkenberg och en poäng mot Helsingborg, det får man ju vara nöjd med.

Du är nöjd med draget 3-5-2?
För oss handlar det väldigt mycket om att lyckas att isolera de fyra offensiva spelarna, deras forward och deras tia och deras centrerade yttermittfältare, vi vet ju om deras skicklighet och så fort vi exponerar för mycket yta bakom våra egna wingbacks eller utanför vår egen trebackslinje så är Helsingborg ganska skoningslösa, för det har de varit de matcher som vi har spelat mot dem. Så vi får ihop vårt försvarsspel men det blir också lite på bekostnad av vårt anfallsspel med de yttre omständigheterna. All heder till killarna att vi ger inte upp och vi gnager oss till en inläggssituation det sista vi gör och lyckas att stöta in bollen, eller Marcus gör det. Så jag är glad för en pinne!

Vi tackar laget och Stefan Jacobsson och som Stefan säger så går vi nu vidare mot nästa match som också är en hemma match lördag den 8 september då vi möter AFC Eskilstuna på Stora Valla med avspark klockan 16:00.

Träningstider för veckan:
Söndag kl 10:00