Köp biljett till matchen Degerfors IF - GAIS 22/9 16.00 MENY

Stefan Jacobsson och Nemanja Miljanvoic sammanfattar matchen

8 september, 2018 kl. 19:17

Ett stundtals mycket starkt Degerfors IF tog emot AFC Eskilstuna inför den 22a omgången av Superettan på höstlikt Stora Valla i närvaro av 1503 betalande åskådare. Resultatet blev 2-2 och Degerfors knep en poäng från serietrean efter mål av Kevin Wright och Marcus DeBruin. För AFC var det Bajram Ajeti som satte straffen i första halvlek och AFCs andra mål gjordes av Adnan Kojic. Så här sammanfattade tränarna från de båda lagen matchen…

Nemanja Miljanvoic: Jag tycker väl att första halvlek var jämn och våda lagen spelade ganska taktiskt och hade bra försvarsspel, det skapades inte mycket. Vi lyckades ändå göra ett mål på straff och man kan väl säga att vi var väldigt nöjda. Planen var väldigt svårtspelad och vi är inte vana med det. I andra halvlek blev det uppförsbacke för vår del, redan från början. Degerfors kvitterar till 1-1 och straxt efter gör de också 2-1 och det blev sedan att jaga resultat för vår del och till slut gör vi det bra och framförallt de sista tio minuterna, när vi skapar några riktigt bra lägen och lyckas göra mål och får oavgjort. Vi har ett läge till där vi kan avgöra men efter omständigheterna så tycker jag att det blir ett rättvist resultat. Degerfors har perioder där de är bättre än oss och vi har perioder när vi är lite bättre än dom och det var en svårspelad plan med två lag, där vi visste att Degerfors är bra i slutet av matcherna och har plockat poäng i de sista två, tre matcherna under slutminuterna och det kändes som de var fysiskt straka och det gällde för oss att vara noga ända fram till slutsignalen. Så jag tycker ändå att vi ska vara nöjda och glada med en poäng med ett bra lag som Degerfors.

Stefan Jacobsson: Jag håller väl med, första halvlek är ju jämn precis som Nemanja säger. Det är två lag som spelar ett bra försvarsspel och ser till att ingenting händer. Vi har inte någon riktigt het målchans under första halvlek men jag tycker att vi är det laget som har mest så kallade halvchanser, jag tycker inte att AFC skapar någonting men ändå leder de med 0-1 i halvlek. Det känns inte rättvist för mig just nu i alla fall, att de ska ha ledningen i den första. Men det blir en straff och de sätter den, i andra halvlek så får vi en bra start, vi försöker att ha lite högre positioner i vårt försvarsspel och vågar kanske chansa lite mer i vårt presspel. För det var inte lätt att spela på plan så att säga och båda lagen har lika svårt där att få fart i sitt passningsspel och då blir ju också anfallsspelet drabbat men vi vänder på steken och leder med 2-1 och det känns egentligen som vi har full kontroll på matchen. AFC har svårt att skapa målchanser, vi gnager till oss några halvchanser men sätter inte trean där. Sedan får vi tyvärr byta ut Alan Asaad som troligen hade fått kramp och tvingas till en liten organisationsförändring och sedan fick de till sitt 2-2 mål och det blev lite stressat, de hade en situation straxt före där de skjuter över i ett ganska fritt läge, men, men. Vi släpper till tre målchanser under matchen där de gör två mål. Det kanske är rättvist men det känns lite tungt just nu, att vi tappar. Vi har avgjort i slutet av några matcher med resultatet till vår fördel och nu fick vi resultatet emot oss. Men återigen så gör killarna en otroligt bra prestation och vi har gjort två riktigt bra matcher mot Helsingborg och AFC som är väldigt bra lag. Det känns lite surt just nu men det är bara att bita i och gå vidare!

Som Stefan säger, nu laddar vi om för nästa match som är en borta match mot IFK Värnamo söndagen den 16 september.

Träningstider för kommande vecka:
Imorgon söndag kl 10:00
Tisdag kl 15:00
Onsdag kl 15:00
Fredag kl 15:00
Lördag kl 10:00

Tack laget och tack Stefan!

vs. GAIS
Lör, 22 Sep, 16:00