Stefan Jacobsson sammanfattar förlustmatchen

29 september, 2018 kl. 20:55

På ett kallt och blåsigt Stora Valla tog Degerfors IF emot Varberg BoIS FC i Superettans 25e omgång. Matchens enda målskytt blev Sebastian Möller och slutresultatet blev en förlust för DIF med 0-1. Stefan Jacobsson sa så här efter matchen:

Vi börjar med första halvlek Stefan, vad händer?
Ja, det händer väl ingenting under den första halvleken utan vi är väldigt långslagna och en tänkt hög press i försvarsspelet som vi inte lyckas visa någon gång egentligen, jag tycker att vi är otroligt sega när vi själva har bollen och man skulle nästan kunna tro att det var ombytta roller i tabellen, att det var vi som spelade med pressen att vara kvar i Superettan och Varberg tvärtom, som kunde ligga och verkligen kunde spela ut och så. Jag har svårt att förstå vad det kommer sig att vi inte klarade av en bättre prestation under första halvlek och varför man var så ängslig. Men det är som det är och Varberg får ju naturligtvis en smakstart på halvleken och med den insatsen som vi har under de första 20- 25 minuterna, så sätter den tyvärr prägel på resten av matchen. Jag väl ändå att efter det så börjar vi höja oss lite efter Viktor Götessons friläge där.

Därefter blir det bättre och i andra halvlek så gör ju killarna allt vad de kan i sin makt att åstadkomma mål och vi höjer tempot i allt vi gör och vi är mer framåtlutade på alla plan och vi har ett naturligt, massivt bollinnehav och ett jättetryck mot deras straffområde under den andra halvan men vi får inte till den här pricken över iet, de reder ut saker på alla möjliga sätt om man säger. Tyvärr så fick matchen en prägel som vi inte ville att den skulle få, när de fick ett tidigt mål. Vi gjorde den första halvan av första halvlek så pass blek och de krigar för sin existens och de gör det bra. Det är inte så mycket mer att säga.

Men Grandelius insats från start idag var ju positivt…
Ja, jag tycker att Erik gör en bra insats och klarar sig med bravur. Sedan tycker jag att Christos Gravius, Kevin Wirght och Marcus DeBruins andra halvlek var bra och de höjde sig över mängden idag.

Nu laddar vi för nästa match som är en bortamatch mot Örgryte IS den 9 oktober klockan 19:00.

Träningstider för nästa vecka:
Tisdag kl 15:00
Torsdag kl 15:00