Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Stefan Jacobsson inför matchen mot Örgryte

8 oktober, 2018 kl. 13:53

Det har blivit dags för Degerfors IF att spela sin 26:e omgång av Superettan och under tisdagen möter vi Örgryte IS på Gamla Ullevi. Örgryte vann det senaste mötet på Stora Valla med 0-1 efter en straff av Diego Monteil. Stefan Jacobsson är laddad och sa så här inför matchen…

Har det varit skönt att vara spelledig?
Nja både ja och nej, vi har ju ändå tränat så det har inte varit ledigt men det är klart det har varit en match fri helg.

Hur känns det i truppen efter förlusten sist mot Varberg?
Det har varit lite så och så, hela veckan har kantats av sjukdomar. Vi har haft fyra spelare som insjuknade direkt efter matchen mot Varberg, men det är bara att göra det bästa av situationen. Alla är tillbaka i träning idag, det är bara DeBruin som egentligen redan var ett frågetecken inför Varbergsmatchen, då han inte kände sig bra. Men vi chansade ändå med honom och det gick ju inte så bra. Så han har varit sjuk under en hel vecka och gör sin första träning idag. Däremot så är Josef Ibrahim i träning efter sin känning i lårmuskeln och så även Oliver Nilsson som har tränat för fullt den här veckan. Det är nu bara Alan Asaad och nu även Andreas Jansson som åkte på en bristning under U19 matchen igår som inte är aktuella tyvärr.

Då kan ju sjukdomarna förklara varför det inte fanns något riktigt sting i grabbarna under matchen mot Varberg… Ja det kan ju vara en faktor, men det är ju också så att Varberg gjorde det bra. Jag har tittat på matchen i efterhand och det är inte så att Varberg dominerade matchbilden på något sätt även om de var lite hetare i första halvlek, för det var de. Men tyvärr så var det lite slarvigt från vår sida vid deras 1-0 mål, då vi inte är tillräckligt snabba med att vinna tillbaka bollen och då får Sebastian Möller helt ostört promenera fram utan att vi sätter stop för honom och sedan får han ju en väldig fullträff. Sedan krigar ju Varberg på under hela matchen, precis som Jocke sa med både knäskålar, armveck och stortå så de hade väl med sig marginalerna i den matchen och det är oftast så att det hetaste laget får ofta med sig marginalerna i matchen. Vi hoppas att i en svår bortamatch mot Örgryte ändå kunna växla upp ett par snäpp och det måste vi göra om vi ska ha en poängchans borta mot dom.

Örgrytes Thomas Askebrand sa att Degerfors är ett av lagen som han tycker presterar den bättre fotbollen i serien och som jobbar efter en idé och som kommer att ge valuta i slutändan. Hur känner du med fem matcher kvar? Ja men det har det väl gjort, vi har en spelidé som vi tror på väldigt mycket och som vi jobbar hårt efter. Normalt sett, både under fjolåret och även det här året så har det ju varit rätt så bra i vår speluppbyggnad och jag tycker väl ändå att det finns en bra trygghet i vårt försvarsspel, vi får se hur vi kan sammanfatta det här året men det får vänta tills den sista matchen innan sista ordet är sagt.

Teoretisk så har vi 15 poäng att spela in under de sista matcherna…
Ja, så är det. Det är många poäng kvar att spela om. Det vi framförallt vill här nu är ju att försöka höja vår prestation några snäpp, för då kommer vi att få ett bra resultat på det. Det känns som att vi behöver upp lite i nivå och framförallt när vi har bollen själva så måste vi få fram en lite bättre kvalitet mot hur det har varit senast. Samtidigt så kan man inte klanka för mycket på killarna de har ändå spelat på en hemmaplan som inte har varit speciellt lättspelad utan mycket av den kvalitets biten som vi har upplevt, skulle jag vilja relatera till att hemmaplan har varit oerhört svårspelad. Naturligtvis är det lika för motspelarna men det blir ju också en sämre fotboll och det är ändå vår hemmaplan där vi vill kunna känna att det är vi som håller i taktpinnen när det gäller spelet och normalt sett så brukar Degerfors vara bra på sin hemmaarena. Vi har haft fyra hemmamatcher under september och vi har bara lyckats skrapa ihop tre poäng utav tolv möjliga, vilket gjort att vi har tappat mark i serien men samtidigt så ska vi inte glömma av att vi har mött Helsingborg, AFC och GAIS och de är inga dåliga lag och Varberg som var här och kämpade för sin existens så det har varit tuffa matcher hela tiden. Men vi är inte nöjda med poängskörden från september på hemmaplan utan där hade vi ju hoppats på mer, vi får helt enkelt försöka att plocka lite mer poäng under de fem sista matcherna och det är väl ett bra läge att ge Örgryte en kamp och samtidigt ta en liten revansch från vår match i våras!

Tisdagens match spelas på Gamla Ullevi med avspark klockan 19:00. Självklart hoppas vi också på många rödvita supportrar på plats, men har du inte möjlighet att ta dig dit så streamas matchen av Cmore.

Teckna ditt abonnemang hos Cmore (klicka här) och stöd samtidigt vårt kära DIF.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp