Stefan Jacobsson sammanfattar kvällens match

9 oktober, 2018 kl. 22:05

Degerfors IF förlorade sin 26:e omgång av Superettan när de under tisdagen mötte Örgryte IS på Gamla Ullevi. Örgryte vann matchen med 2-0 och Stefan Jacobsson sammanfattade matchen så här:

Stefan hur sammanfattar du kvällens match, mål efter bara sex minuter?
Ja, återigen ett tidigt baklängesmål. Det är ett bolltapp eller en felpassning av Joel och sedan får de ställa om och sedan han lurar Joel där och viker in och skjuter ett kanonskott, så det är bra gjort av ÖIS-spelaren där. Det är slarvigt försvarsspel från vår sida och det straffar sig ganska rejält. Sedan är halvleken relativt jämn tycker jag, vi är inte sämre på något sätt än vad Örgryte är egentligen under den första halvleken. De har en bra period där efter sitt mål och de får energi och är väldigt skickliga på att kombinera snabbt i vårt straffområde och är på gränsen att göra två noll. Sedan kommer vi tillbaka i matchen och gör matchen relativt jämn egentligen och vi har några lägen.

Skillnaden idag är att vi är trubbigare i den sista tredjedelen om man säger så och de gör inga individuella misstag och det är jäkligt svårt att vinna en fotbollsmatch när man gör det. Mycket mer än så finns det egentligen inte att säga om matchen mer än att det är en ganska jämn tillställning och vi har våra lägen som vi bränner och de har några som de sätter, men framförallt så bjuder vi på två mål och det har man inte råd med. Framförallt inte när vi inte är vassare i vårt anfallsspel.

Nu laddar vi om för nästa match som är en hemmamatch på Stora Valla lördagen den 20 oktober då vi tar emot Östers IF klockan 16:00.

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
Retro Hood