Jacobsson inför lördagens möte med IK Frej Täby

26 oktober, 2018 kl. 13:58

Då är det dags för match igen, denna gång spelar Degerfors IF på Vikingavallen och det är IK Frej Täby som står för motståndet. Lördagens match blir den 28e i ordningen och laget har en hel del att ta igen och spela för. Senaste mötet med IK Frej Täby vanns av Degerfors med 3-1 och var då den sista matchen på vårsäsongen. Nu i kyla och höstmörker laddar killarna och tränare Jacobsson, Holmberg och Solberg upp för att åter väcka vulkanen som sovit de tre sista matcherna. Stefan Jacobsson sa så här inför mötet i morgon…

Hur är läget i laget?
Det är bara bra. Vi har inga skador, förutom på Nikola Ladan som ju är borta sedan förut och som inte är med, men annars så är alla med och bidrar på ett bra sätt. Träningarna tycker jag har sett bra ut, sedan har det inte riktigt kuggat i på de senaste matcherna men det är bara att fortsätta och jobba på.

Vad beror det på att det inte har kuggat i, många pratar om att killarna spelar utan attityd… Det är väl som alltid, att man bedöms av det resultat som blir i matchen. Det är inte så att vi är nöjda med vår prestation men snack om dålig attityd och så, det tror jag inte att det beror på. Vi har helt enkelt haft det lite träligt. Det har fattats en fot, det har fattats ett huvud i motståndarnas straffområde och sedan har vi själva inte varit tillräckligt noggranna i vårt försvarsspel. Jag skulle vilja säga att det är vår egen noggrannhet och kvalitet som har gjort att vi inte har fått med oss några bra resultat. Jag tittar på alla matcher efteråt och jag både vet och ser att de prestationer vi gjort under de tre senaste matcherna, inte är på topp. Vi har gjort liknande prestationer tidigare under året och då har vi fått med oss en pinne eller till och med en vinst. Det är svårt att peka på någon speciell orsak, om man tittar på matcherna så är vi slarviga med dålig kvalitet i båda straffområdena och det har gjort att det blivit som det blivit.

Kan en orsak vara att Nikola Ladan saknas på mitten?
Ja, det är klart att han saknas, han har ju spelat alla våra matcher sedan han kom och han är en viktig spelare. Jag tror inte att det bara är på grund av att en spelare är borta som det ser ut som det har gjort nu, utan det är nog mer att hela kollektivet har hackat lite och det gör det, men vi har ändå plockat 37 poäng i år och det är ungefär samma som ifjol vid samma tidpunkt, bara två poäng sämre om jag har tittat rätt. Nu ligger vårt fokus på att avsluta så bra som vi kan de tre sista matcherna men jag tror inte att det har att göra med någon dålig attityd.

IK Frej i morgon, de ligger en placering under oss i tabellen men har ”bara” 32 poäng. Vad vet vi om deras utveckling under säsongen? De hade det lite tufft i början av serien och sedan har de kommit ikapp. Det är ett lag som egentligen har väldigt bra fotbollsspelare, de har många lån från Djurgården och Hammarby i första hand och på sin egen hemmaplan som är konstgräs så är de väldigt bollskickliga och har ett bra passningsspel och de är inte på något sätt uträknade, så det kommer att bli en stentuff match. För oss så handlar det om att ha ett väldigt stort tålamod i vårt försvarsspel och anfallsspel och sedan måste vi helt enkelt öka en procent när det gäller värderingarna och noggrannheten och försöka att klara av att höja kvaliteten lite. Jag vet att killarna jobbar hårt för att det ska bli bra. Det blir en tuff match men vi ska göra det bästa vi kan.

Startelvan till morgondagens match publiceras klockan 15:00 på lördag.

IK Frej Täby vs Degerfors IF lördag 27 oktober, Vikingavallen med avspark klockan 16:00.
Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på Vikingavallen, men har du inte möjlighet att ta dig till ner så streamas matchen av Cmore.

Teckna ditt abonnemang hos Cmore (klicka här) och stöd samtidigt vårt kära DIF.

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
Retro Hood