Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Jacobsson sammanfattar matchen mot Frej

28 oktober, 2018 kl. 06:42

Degerfors IF spelade till sig en poäng under lördagens match på Vikingavallen när de mötte IK Frej Täby i den 28e omgången av Superettan. 1-0 målet gjordes av Erik Björndahl och 2-1 målet fick äntligen Viktor Götesson kryssa in.  För Frej var det Dusan Jajic och Joakim Runnemo som stod för baljorna. Stefan Jacobsson sa så här om lördagens match…

Så fick Götesson äntligen göra mål…
Ja det är ju härligt, lite surt bara att han inte fick bli en tvättäkta matchhjälte som gjorde det avgörande målet.

Vi tittar på första halvlek, lite trevande till en början…
Njae, inte trevande men vi agerade inte efter den matchplan som vi hade. Vi åkte dit och var medvetna om att Frej är ett passningsskickligt lag, vi visste att vi kanske under långa perioder skulle agera i försvarsposition. Vi hade bestämt oss för att vara disciplinerade, kompakta och låta dom ha bollen på rätt ställe och det tycker jag att vi lyckades med till 100%. Frej skapade egentligen ingenting, utan vi stängde ner alla ytor som fanns och sedan utnyttjade vi själva en felpassning i deras backlinje och slog in 1-0 så att trevande det tycker jag inte, utan vi fick rätta munnen efter matsäcken.

Hela matchen var egentligen väldigt jämn och det fanns inget som tydde på att det ena laget var bättre än det andra men igen, en ganska bra fotbollsmatch kvalitativt. Båda lagen var bra i sitt försvarsspel som gjorde att inget lag skapade några jättemålchanser utan det var två, tre målchanser för både lagen.

Hur var vinden, det blåste enormt i mikrofonen hos Cmore…
Ja, vinden var ju kraftigare under den första halvleken när vi hade motvind men sedan mojnade den av lite. Det är ganska svårspelat när man spelar i motvind, men jag tycker att vi redde ut första halvlek väldigt bra. Sedan är det väldigt olyckligt att vi inte är med och reder ut, när de får sitt 1-1 mål, att ett inkast nere vid hörflaggan ska resultera i ett mål är väl det som jag är mest missnöjd med, just att vi inte reder ut den situationen på ett bra sätt. Det är där som Frej får tillbaka sin energi och kontakt så hade vi lyckats att hålla stången lite längre så tror jag att matchbilden hade sett annorlunda ut och glidit över mer och mer till oss, men tyvärr det är lite signifikativt för hur det har varit för oss under den senaste perioden. Minsta lilla grej eller fel har resulterat i ett baklänges mål men på det stora hela så är det här ändå ett fall framåt på många plan och det är jag nöjd med att vi stoppade blödningen och fick med oss ett poäng. Jag hoppas att det kan ge oss en liten mental skjuts och boost så att vi kan avsluta bra och framförallt nu på hemmaplan mot Gefle IF.

Tre matcher spelade i omgången och alla har kryssat…
Ja, det har blivit så men det är så pass jämt kvalitetsmässigt mellan lagen och när det börjar att tryta mot sitt slut så är alla väldigt noga med vad man gör så att jag är inte förvånad, utan det är bara att titta på hur resultaten har varit de sista omgångarna, det är inte mycket som skiljer topp eller botten. Inga lag bjuder på någonting utan man får slita för att få till en målchans.

Träningstider för vecka 44:
Måndag kl 15:00
Tisdag kl 15:00
Torsdag kl 15:00
Fredag kl 15:00

Nästa match är en hemmamatch då vi tar emot Gefle IF lördag den 3 november med avspark klockan 16:00 på Stora Valla.

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp