Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Stefan Jacobsson inför säsongens sista hemmamatch

2 november, 2018 kl. 21:02

Det är dags för säsongens sista hemmamatch och Degerfors IF spelar sin 29:e omgång för säsongen. På lördag klockan 16:00 hälsar vi Gefle IF välkomna till Stora Valla, Gefle ligger just nu i botten av tabellen och riskerar att ramla ur Superettan. Tränare Jacobsson tror att det kommer att bli en bra och spännande fotbollsmatch med två lag som så här i slutet av säsongen jagar både poäng och placeringar. Fotbollsvädret ser ut att infinna sig, Degerfors IFs Jul-lott finnas att köpa, dessutom har souvenirshoppen superfina priser, så kom ner till Valla och stötta vårt lag!

2-2 i senaste matchen mot IK Frej, ett fall framåt sa du då…
Jo men det tycker jag. Jag tycker att det är en bättre helhet mot vad vi har haft under de senaste matcherna och sedan så är matchen mot Frej väldigt jämn, så egentligen hade resultatet kunnat gå åt vilket håll som helst. Sett över 90 minuter så kanske det är rättvist men det känns ändå lite surt när man får ett ledningsmål i sjätte matchminuten. Att vi inte kunde hålla den ledningen och framförallt så hade det varit väldigt kul och skönt för Viktor Götesson att få bli matchhjälte men jag tycker att det var mycket som var bra och vi tar med oss vår prestation in i den här matchen. Nu gäller det att göra allt för våra supportrar som stöttar oss och ser till att vi tar en trepoängare.

Skador, Andreas Jernarp har fått ett benbrott i foten vad hände?
Ja det är väl egentligen ingen som vet. Han skulle bara slå ett inlägg och sedan knäppte det till i foten och han fick samma skada som Erik Lindell och Nikola Ladan, en spricka i foten.

Tre benbrott i truppen och just den skadan är inte direkt vanlig. Kan det finnas något samband med kvaliteten på planen hemma, eller är det något under träningen som kan resultera i just denna skada? (skratt)Nej, det är ingenting i vår träning. Alla de här skadorna har uppstått vid ett nertramp om man säger, Lindell på försäsongen och Ladan på gräsplan på Stora Valla och Jernarp inomhus i bollhallen, det är nog bara en väldigt knepig otur.

Du nämnde att ni spelat ganska lika, både hemma och borta under säsongen och inte tagit lika många poäng hemma som ni brukar, vad beror det på? Det är svårt att säga exakt vad det beror på men det är bara ett konstaterande, vi har tagit 19 poäng borta och vi har tagit 19 poäng hemma men normalt så brukar Degerfors IF, eller de flesta lag brukar ha en bättre hemmastatistik. Vår borta statistik är bra om man säger så, man kan jämföra med Helsingborg som har tagit 23 poäng borta och vi har tagit 19 så det är ganska jämt med de som leder serien. Däremot så har de tagit 37 poäng hemma och vi tagit 19, så det är vårt resultat på hemmaplan som vi är väldigt missnöjda med och vill man vara med i topp tre diskussionerna så måste man ha plockat åtminstone tio poäng till på hemmaplan mot vad vi har gjort.

Historiskt sett har DIF bara varit över 39 poäng tre gånger under sitt spel i Superettan, så det här är väl en indikation om att laget spelat riktigt bra? Ja om man tittar rent poängmässigt på hur historien har varit så länge Superettan har funnits och de säsongerna som Degerfors har varit där så är det 2011, 2013 och sedan ifjol som man har kommit över 40 poängstrecket och det har vi fortfarande stora möjligheter att göra så att om man utgår ifrån det resonemanget så är det okej och ett bra Degerfors år. Vi vill avsluta och ta så många poäng som möjligt. Så kommer vi över 40 poäng så är det fjärde gången gillt på tretton försök!

Ni har valt Ismael Diawara till att vakta målet de två kvarvarande matcherna…
Ismael har kämpat på och jag tycker att han har haft en jättebra utveckling under hela året men vi har ju valt Dario Miskic som vår förstemålvakt och han har gjort det väldigt bra och det har inte funnits någon anledning till att hålla på att hoppa och ändra med målvakter men vi vill ge ”Isma” en chans att få dels visa upp sig och sedan så får vi på något sätt en kvalitetssäkring i Ismael om han får två matcher i Superettan så får vi se hur det ser ut och det känns om ett bra läge att skifta målvakt nu och vi gjorde samma sak under förra säsongen med Dario.

Vad säger vi om motståndet Gefle?
Ja Gefle har ju ett väldigt utsatt läge. För deras del så handlar det bara om att ta sex poäng och deras chans är att slå oss och på det sättet så kan det bli en ganska intressant match, dels ett Gefle som kommer hit och vet att de måste ta tre poäng och vet att det kanske inte hjälper ändå, det beror på resultatet mellan Värnamo och Varberg. Men så länge de har chansen så kommer de att gå all in och det kommer vi definitivt också att göra, vi kommer inte att ta någon hänsyn till att Gefle vill klara sig kvar utan för oss är det jätteviktigt att avsluta på ett bra sätt under den sista hemmamatchen för säsongen. För våra supportrar och även ge oss själva chansen att fortsätta att utmana om femte och sjätteplatsen i tabellen.

Startelvan publiceras på lördag klockan 15:00

Vi vill också säga grattis till vår målvakt Ismael som blev pappa för första gången igår (torsdag) till en liten Belle, som självklart är en given rödvit supporter!

Degerfors IF vill dessutom passa på att skicka ett stort tack till våra supportrar, publik och samarbetspartners för en härlig säsong och hoppas att ni till nästa år kan och vill vara med och stötta vårt rödvita gäng i ännu en säsong av Superettan!

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp