Jacobsson och Bengtsson sammanfattar matchen

3 november, 2018 kl. 19:30

Säsongens sista hemmamatch vanns av Degerfors IF med 4-0 inför 903 betalande åskådare, ett riktigt vulkanutbrott! Målgörare blev Erik Björndahl som gjorde första målet och som satte en straff tillsammans med Viktor Götesson som satte två baljor. Ismael Diawara gjorde sin Superettan premiär och höll inte bara nollan utan vaktade Degerfors mål som om livet stod på spel. Så här sammanfattade tränare Marcus Bengtsson och Stefan Jacobsson matchen…

Marcus Bengtsson: Det var en svårspelade plan och vi kom inte riktigt till och Degerfors gör ett fint mål som kom i en jobbig period för oss, sedan tycker jag att vi kom igång lite och får lite tryck men ändå så fick vi inte de riktigt heta chanserna och sedan så fick Degerfors en tveksam straff och det blev 2-0 och sedan så tycker jag att vi har något läge till men Diawara gjorde då en bra räddning som gjorde att vi inte fick till den lilla känslan av att få vittring, utan vi fick jobba i uppförsbacke och i slutändan så var det ett rättvist resultat.

Stefan Jacobsson: jag håller med Marcus, det är aldrig roligt att sitta i en presskonferens där motståndaren har åkt ur serien men det är ju så att vi kan inte ta hänsyn till det utan vi vill ju absolut vinna den här sista hemmamatchen och visa vår publik och supportrar att vi ger allt ändå vägen in i seriens slut. Sedan tycker jag att inledningen av matchen är relativt jämn, det känns som om vi har börjat hitta tillbaka lite efter en knölig period. Vi får det viktiga 1-0 målet i matchen, vi vet om Gefles utsatta situation inför matchen och skulle de ha fått ledningsmålet så hade vi fått en väldigt jobbig resa. Nu får vi 1-0 och hela vår första halvlek är stabil på ett bra sätt, sedan får vi en värdefull 2-0 där i slutet av första halvlek, så vi går in i halvlek med en väldigt bekväm 2-0 ledning. Inför andra halvlek så pratade vi om att det är nollan som gäller och vi ska vinna matchen och fortsätta att gå för det tredje målet. Gefle hade några lägen där och vi började liksom att göra lite slarvfel och då vaskade de fram lite chanser men ju längre andra halvlek led, ju mer förändringar var Gefle tvungna att göra eftersom vi visste att de var tvungna att vinna matchen och tillslut så fick vi ytterligare två mål när Gefle lämnade en massa folk kvar framåt och det öppnade naturligtvis upp sig för oss, idag var vi effektiva och kunde använda oss av det på ett bra sätt. Killarna ska ha ett jättestort plus för att de har vänt en negativ trend och avslutar hemmasäsongen med att hålla nollan och göra fyra mål. Det känns riktigt bra!

En match återstår och vi möter IK Brage nästa lördag den 10 november med avspark klockan 16:00 i säsongsavslutningen på Superettan 2018.

Träningstider för vecka 45:
Måndag kl 15:00
Tisdag kl 15:00
Torsdag kl 15:00
Fredag kl 15:00

Degerfors IF vill åter passa på att skicka ett stort tack till våra supportrar, publik och samarbetspartners för en härlig säsong och hoppas att ni till nästa år kan och vill vara med och stötta vårt rödvita gäng i ännu en säsong av Superettan!

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
Retro Hood