Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Damlaget är igång med ny dag och tid för träning

4 november, 2018 kl. 08:35

Degerfors IF: s Damlag har kommit igång med träningar i bollhallen nere på Stora Halla och tillfällige tränaren Patrik Werner välkomnar ännu fler tjejer för att få ihop till ett lag som kan spela serien under 2019. Vi har tidigare efterlyst spelare och är nu nyfikna på om det gett resultat…

Berätta om utvecklingen för damlagets träningar…
Ja, på träningen i förra veckan så kom det fjorton stycken tjejer, plus att det var tre eller fyra tjejer som hade förhinder just då men som ska komma och köra med oss från och med nästa vecka. Så antalsmässigt ser det bättre och bättre ut just nu. Självklart hoppas vi på att det ska komma ännu fler till träningen i bollhallen nästa vecka, för det är ju så att många kommer ner för att känna sig för och kanske inte kommer att kunna fortsätta, så välkomna ner fotbolls sugna tjejer, hälsar tillfällige tränaren Patrik Werner.

Träningstiden för Degerfors IF: s damlag kommer nu att vara på tisdagar mellan 20:45-22:00 och så kommer träningen att ligga fram till jul.

Vi pratade med damlagets vänsterback Matilda Knutsson som varit med och spelat hela serien i div. 4. Matilda har spelat fotboll sedan hon gick i fjärde klass och har spelat i damlaget sedan hon var tretton år gammal. Hon berättar att det har varit både dåligt med tjejer i truppen och att de som har varit med, själva har fått styra upp träningarna under säsongen och självklart har ju tjejerna tappat sugen på grund av det och det är ju jättetråkigt säger hon. Jag tycker att ni som är sugna på att spela fotboll ska prata med kompisar och de i sin tur kanske kan prata med sina kompisar om att komma ner hit till oss och vara med på träningarna och sedan vara med och spela matcher.

Säsongen 2018 har varit jätteroligt att spela, för vi har haft ett stabilt lag men det har varit väldigt jobbigt att vara tvungna att leta efter folk för att kunna spela. Ibland har vi åkt med elva personer till en match och inte haft några avbytare, men jag tycker ändå att vi har gjort det ganska bra och klarat oss igenom säsongen. Vi kom inte sist (skratt). Vi har ett bra lag, det är bara det att vi saknar folk som är beredda att spela och åka på bortamatcher. Vi är ett skithärligt gäng och det skulle vara jätteroligt om det kom fler som ville träna och spela med oss, säger Matilda.

Välkomna ner till bollhallen i Degerfors för träning med Degerfors IF: s damlag tisdagar mellan klockan 20:45 – 22:00, under ledning av Patrik Werner.

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp