Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Truppbygget inför nästa år börjar med tungt spelartapp

14 november, 2018 kl. 16:03

Processen att bygga vårt rödvita lag inför säsongen 2019 är i full gång och mitt i detta meddelar vår nummer 9, Alexander ”Nutt” Andersson att han lägger skorna på hyllan och lämnar självklart ett tomrum efter sig. Vi tog en snackis med Alexander för att ta reda på mer om hans beslut att lämna fotbollskarriären bakom sig. Vi snackade också med vår sportchef Patrik Werner för att höra hur processen i lagbygget ser ut just nu…

Alexander, åtta säsonger i Degerfors IF, 61 starter och 30 mål i Superettan…
Ja, det har varit en stor del av mitt liv och det känns stort att jag har fått representera klubben så pass länge. Det var sådant jag bara drömde om när jag var liten och gick på matcherna tillsammans med morfar. Då trodde jag inte att jag själv skulle spela där men tiden gick fort och plötsligt var jag där och sedan har de här åtta åren också gått väldigt fort (skratt). Man har ju lagt en stor del av sitt liv på Degerfors IF, så det blir en stor skillnad men jag får se det positiva med att jag får mer tid till annat.

Du var skadad under en lång period i somras, har det påverkat ditt beslut att sluta eller bara påskyndat din egna process? Njae, vad ska jag säga? Det är väldigt mycket som fortfarande är kul men det är lite pussel med att få ihop det med familjeliv och jobb, det tar ju väldigt mycket tid. Visst, det har ju kommit skador och sådant och då är det ju mycket svårare att tycka att det är värt det, eller vad man ska säga. Mitt beslut har vuxit fram under hösten, eller efter jag skadade mig nu i våras. Sedan är det inget lätt beslut att ta, jag vet inte, det är svårt att veta om det är rätt beslut och självklart kommer jag att längta tillbaka! I tisdags så gjorde jag min sista träning, så nu är det slut. Det är bara festen kvar (skratt).

Vad kommer du att sakna mest?
Det är väl det att få kliva ut på Stora Valla och spela hemmamatch med mycket folk och sedan alla runt omkring som man har fått lära känna. Det kommer jag att sakna, men jag får åka ner och hälsa på när jag får abstinens. Det känns ganska vemodigt men någon gång så kommer slutet, så är det ju bara. Samtidigt så känns det skönt, för jag känner mig ändå fräsch i kroppen och jag har haft väldigt mycket skador genom åren.
Så det är bra att jag inte behöver avsluta med ett korsband eller så!

En sista hälsning till Degerfors supportrarna?
Vi ses på Valla till våren. För jag lär ju sitta på läktaren och kolla matcherna och heja därifrån!

Patrik Werner sportchef på Degerfors IF säger så här:
-”Nutt” har varit bra under många år och gjorde 30 mål på 61 starter i Superettan, om man tittar på anfallare så är det inte många som har det snittet. Han har varit en otroligt viktig spelare för oss men vi måste givetvis respektera hans beslut att sluta.

Då vet vi att vi har en spelare mindre till nästa säsong, hur ser det ut för övrigt? Vi har egentligen ingenting färdig med någon spelare, utan vi ska under den här veckan försöka hinna med att gå igenom alla i vår egen trupp som har utgående kontrakt. Vi får höra vad spelarna själva säger och sedan får vi utgå därifrån.

Däremot så tittar vi just nu på en del provspelare som vi ska bjuda in och så tittar vi också på nyförvärv som vi har följt, eller som vi är intresserade av. Så det är de tre processerna som vi är mitt uppe i just nu.

Vi tackar först och främst Alexander ”Nutt” Andersson för 8 fantastiska år i Degerfors IF och önskar honom lycka till i framtiden. Tack också till Patrik Werner som håller oss informerade om truppbygget inför nästa säsong!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF