Stefan Jacobsson om träningsmatcherna och provspelare

24 november, 2018 kl. 07:20

Degerfors IFs träningsmatch i tisdags mot Karlstad BK, hemma på konstgräsplanen slutade 3-2 till vårt hemmalag. Vår tränartrio ville titta på lite spelare både i det egna ledet och de två provspelarna Joakim Åberg och Wilhelm Loeper, för att testa lite saker i sitt arbetssätt. Stefan Jacobsson sa så här om träningsmatchen:

Vi hade två provspelare här under veckan, Joakim Åberg och Wilhelm Loeper… Ja, jag tycker att de gör mycket bra insatser båda två och de visar definitivt att de är två bra fotbollsspelare på två olika positioner. Jag är jättenöjd med de två spelarna och vad de har presterat, både under träning och under den matchen. Sedan är det ett pussel som ska läggas och vi får se, det är för tidigt att säga hur vi kommer att gå vidare med just dessa men båda två är intressanta.

Sedan fick vi också se bland andra José Segura Bonilla och Emil Portén från Roger Werners U19 och som gjorde 32 respektive 30 mål för Degerfors U19 under sommaren… Ja, de är bra, både José, Portén, Andreas Jansson och Grandelius är ju unga och bra spelare som jag själv har kunnat följa i fotbollen, dels från gymnasiet och dels under några år i akademin och de är ju fyra väldigt lovande spelare tillsammans med Besfort Kalludra och även Hugo Ericsson. De är bra fotbollsspelare och det är samma där, det ska finnas plats för dom om man ska kunna ha en bra spelarutveckling men det är svårt, vi får se hur det blir med dom, alla killarna från akademin gjorde en bra spelarinsats på matchen och det finns fler spelare som är jätteintressanta från vår egen verksamhet. Jag och Tobbe (Solberg) ser ju det tillsammans under skoltid så att säga och jag hoppas att det är fler som vi på något sätt kan få fram.

Några som vi däremot inte såg under träningsmatchen var Kevin Wright, Erik Björndahl, Jonas Olsson, Marcus DeBruin och Joel Daniel… Ja, Björndahl har slitit ganska ont kan man säga under hösten och har problem med ljumskarna och sedan så fick han ett genomtramp i en av sina hälar under sista matchen mot Brage, så han kör enbart rehab nu och så får vi hoppas att det blir bra tills vi startar upp igen den 3 januari. DeBruin, han har semester och dessutom ett utgående kontrakt nu den 30 november och det är upp till spelarna själva om de vill ta ut sin semester och då kan man inte tvinga dom att vara med. Kevin Wright fick en stukning i foten under matchen mot Brage, precis som Jonas Olsson som fått lite problem. Kevin är hemma i England och kör rehab och Joel Daniel är hemma i Nigeria för att träffa familjen över ledigheten.

En träningsmatch kvar på tisdag den 27 november mot BK Häcken borta på Bravida Arena klockan 17:00. Hur tänker ni tränare där? Vi har inga direkt upplägg eller tankar inför den matchen mer än att vi får mäta oss mot ett väldigt kvalitativt motstånd, vi får se om vi hittar något moment som vi ska försöka att få fram i den matchen. Senast mot Karlstad BK så hade vi några målsättningar med vårt spel och det bar att i vårt försvarsspel skulle våga vara i en högre utgångsposition med våra wingbacks och när det gäller vårt anfallsspel så ville vi försöka att hitta lite mer kombinationer centralt och skapa numerära överlägen mot våra motståndares centrala mittfältare och vi lyckades ibland, då och då med det. Så det såg helt okej ut med dom bitarna.

Kommer vårt nyförvärv Rasmus Alm bli klar för matchen mot BK Häcken?
Ja, han gjorde sin första träning i torsdags och vi har löst en så kallad provspelsförsäkring på honom eftersom hans kontrakt egentligen inte börjar att gälla förrän den 1 januari i fall att det skulle hända något så finns det täckning för det så att säga. Så Rasmus kommer att vara med och spela mot BK Häcken.

Vi tackar Stefan Jacobsson för den trevliga informationen och hoppas att några av våra rödvita supportrar kan ta sig ner till Bravida Arena nu på tisdag för att se träningsmatchen mellan Degerfors IF och BK Häcken med avspark klockan 17:00.

Degefors IF

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt