Werner informerar om kontraktsläget

26 november, 2018 kl. 19:10

Samtidigt som Patrik Werner värvar nytt inför nästa säsong, så kommer beskeden om flera spelare som valt att lägga dojorna åt sidan och utgående kontrakt. Vi pratade ikväll med vår sportchef Werner som hade flera besked att ge…

-Christos Gravius har vi ju haft på lån över denna säsong från AIK och han ska nu tillbaka dit och tävla om en plats i laget. Så vår låneperiod är nu avslutad, sedan får vi väl se vad som sker i framtiden men just nu så ska han tillbaka till AIK, även om vi gärna ser honom här i Degerfors igen naturligtvis men det är bara att förhålla sig till avtalet med AIK.

AdrianJohansson har också ett utgående kontrakt och har varit utlånad till BK Forward, när Josef Ibrahim kom in till oss under sommaren så gick Adrian till Forward på lån. Vi har haft samtal med Adrian idag och både han och vi känner att det är en tuff konkurrenssituation om hans plats, där det är mycket spelare och Adrian har haft lite skadeproblem under åren så vi tror att det är bättre för honom att få kontinuerlig speltid, så han kommer att hitta en annan klubb.

Dessutom har Marcus DeBruin ikväll (måndag) lämnat besked om att han kommer att avsluta sin fotbollskarriär, vi har försökt att få honom till att spela minst ett år till men Marcus känner sig klar. Jag har också fått den känslan från honom på slutet och det kan bli svårt och det är bara att respektera hans beslut men det är förstås tråkigt att han ska sluta. Han har varit till stor nytta under alla år som han varit med och har kunnat spela på så många olika platser fortsätter Patrik Werner.

Marcus DeBruin vad hände?
-Det kanske var oväntat för en del men jag har gått och funderat på det här under hela hösten och känt att det har lutat mot min sista säsong och nu efter säsongen då jag har varit lite ledig när de andra fortsatt att träna så har jag väl känt att mina tankar inte har förändrats. Jag känner att jag är ganska klar med fotbollen. Den kommer alltid att vara rolig men just livsstilen och det här pusslet runt omkring, det har tagit ut sin rätt. Självklart är det jobbigt att ta ett sådant beslut, speciellt när jag känner att rent fysiskt så har jag ju troligen mer att ge men motivationen finns inte där. Det sägs ju att man ska sluta när man är på topp, men det är få som klara av att göra det (skratt) men vi får väl se, jag kanske får ett återfall det vet man ju aldrig. Som jag känner nu så har jag gjort mitt på fotbollsplanen. Det har verkligen varit jättekul, jag har alla klubbar som jag har spelat i att tacka för väldigt mycket, det har varit en jätterolig karriär.

En hälsning till DIF-supportrarna?
Vi kommer att fortsätta ses, jag kommer att sitta i publiken precis som ni har gjort, så vi ses på premiären!

Ett stort tack till Christos Gravius för en jättefin säsong, ytterligare tack till Adrian Johansson för dina fina insatser och slutligen ett stort tack till ordningsmannen Marcus DeBruin för alla fina matcher du bjudit oss på!