Jacobsson kommenterar träningsmatchen mot BK Häcken

28 november, 2018 kl. 08:14

Degerfors IF har spelat sin sista match för säsongen 2018. Under tisdagen mötte DIF BK Häcken borta på Bravida Arena i en träningsmatch. Resultatet blev 2-0 till Häcken, men tränare Jacobsson var ändå positiv efter 90 minuter…

Det gick inte att se matchen någonstans och nu är vi nyfikna på hur det kändes.. Ja, matchen slutade 2-0 till BK Häcken, 2-0 i halvlek. På det stora hela en helt okej insats, framförallt när det gäller försvarsspelet som vi får vara mest nöjda med. Anfallsspel hade vi inte speciellt mycket, då det var BK Häcken som hade mest boll. Vi hade kanske en fyra, fem halvchanser under hela matchen men Häcken skapade inte speciellt mycket de heller, det var två ganska unga lag som spelade. Men jag är nöjd med provspelarna; Joakim Åberg gjorde mycket bra ifrån sig och sedan var mittbacken och provspelaren Alexander Hagelberg från Åmål också med. Han gjorde en helt okej insats och växte in i matchen, också mycket bra insatser från våra spelare i de egna leden.

Hade du med de unga Degerfors killarna som spelade i träningsmatchen mot Karlstad BK? Ja, José, Portén, Kalludra, Andreas Jansson och Adam Carlén var med. Rasmus Alm vårt nyförvärv från BP var med och spelade ungefär 55 minuter och gjorde också en helt okej insats men vi hade det svårt att skapa något överhuvudtaget. Vissa insatser i vårt passningsspel var okej men under första halvlek var vi lite för slarviga och gjorde lite för svåra saker under vissa moment som gjorde att Häcken snabbt kunde vinna tillbaka bollen och då fick vi jobba i försvarsspelet. Men vi visste väl att det skulle vara så, så vi hade fokus på att åtminstone klara av göra ett bra försvarsspel och göra matchen målmässigt jämn och det är et viktigaste tycker jag.

Så hur känns det nu när sista matchen för året är spelad?
Det känns skönt och det ska bli skönt med lite semester. Jag ska jobba en vecka till ungefär sen går jag på vila. Då ska jag hinna med att göra en egen analys och en planering för de tre första månaderna inför nästa år och säsong.

Vi tackar Stefan Jacobsson för de orden och önskar dig en härlig och välförtjänt vila!

Glöm nu inte att köpa Degerfors IF: s Jul-lott, dragningarna börjar nu på lördag den 1 december och sker varje dag fram till julafton, då en lycklig vinnare vinner halvapotten!

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
Retro Hood