Jonas Olsson lämnar DIF

2 januari, 2019 kl. 17:03

Nytt år innebär nya utmaningar och förutsättningar, så även för Degerfors IF. Idag onsdag den 2 januari har Jonas Olsson och Degerfors IF tagit farväl av varandra efter 4 säsonger. Jonas har kommit in på polishögskolan och studierna kommer tyvärr att ta upp en stor del av hans tid och därför har beslutet att lämna DIF tagits av båda parter.

-Det är självklart jättetråkigt för oss, men roligt för Jonas säger sportchef Patrik Werner.

-Jag har alltid velat bli polis och sökte in nu i höstas och fick beskedet att jag blivit antagen nu i december och det kunde jag inte tacka nej till, säger Jonas Olsson.

Då innebär detta att du lägger skorna på hyllan och lämnar Degerfors IF… Ja, det är väldigt tråkigt såklart och hade jag fått välja så hade jag gärna spelat kvar om det hade fungerat att kombinera de två, men tyvärr så gick det inte att få ihop. Polis är någonting som jag verkligen vill bli, så jag har fått väga både för- och nackdelar.

Vad vill du säga till Degerfors supportrarna?
Det känns som om Degerfors kommer att ha en bra backlinje i år också, så de kommer att klara sig! Men ett stort tack till alla fans som har kommit och stöttat under alla matcher, även när det har gått lite sämre för oss. Jag kommer självklart att sakna det också, det är en familjär stämning i Degerfors!

Kommer vi att få se dig på läktaren tillsammans med DeBruin och Nutt?
Ja, exakt! Vi kommer att sitta där och klaga! (skratt) Det är klart att jag kommer att komma och titta på matcher, absolut!

Ett varmt tack till dig Jonas Olsson för dina år i den rödvita tröjan och lycka till med studierna!