Degerfors IF värvar Emil Portén 19 år

3 januari, 2019 kl. 12:48

Degerfors IF har idag torsdag den 3 januari värvat Emil Portén, 19 år ur de egna leden från tipselit verksamheten i Degerfors. Emil har redan spelat ett antal träningsmatcher tillsammans med vårt A-lag, senast i höstas. Emil Portén har skrivit på för två år med A-laget. Under 2018 spelade han i Degerfors IF: s U19-lag och gjorde där 30 mål under säsongen.  Sportchef Patrik Werner sa så här:

– Emil Portén är en offensiv kraft som har presterat väldigt bra i ungdomslagen och också visat på träningarna under förra året att han håller en bra nivå, så det ska bli kul att få följa honom. Emil är främst en tia, eller en offensiv mittfältare kan man säga. Vi är jätteglada och supernöjda, säger Patrik Werner.

Grattis till ditt kontrakt med A-laget!
-Tack så mycket! Det känns fantastiskt roligt, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det trodde jag inte när jag kom hit. Jag vågade aldrig riktigt tro så långt, så det här är jättekul men det kommer säkert att bli en jätteomställning från ungdoms livet och kommer upp i senior livet, det blir tuffare, hårdare och framförallt så möter jag större killar än mig själv, både större och starkare. Jag ska jobba på så bra jag kan och görat så bra jag bara orkar! Säger Emil.

Välkommen till Degerfors IF: s A-lag Emil Portén!

Degferfors IF