Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Werner om försäsongsstarten

23 januari, 2019 kl. 07:47

Lördag 26 januari är det dags för årets första match på Stora Vallas konstgräsplan. DIF möter BK Forward i ett försäsongsderby. Är laget redo? Och hur går det egentligen med rekryteringen av nyförvärv till truppen? Den bäst lämpade att svara på dessa frågor är Degerfors IF: s sport- och klubbchef Patrik Werner…

Du har legat i flitigt under höst och vinter med nyförvärv till truppen…
Ja och det har sett väldigt bra ut under träningarna nu, så det kommer att bli kul att få se dem alla under match, det är ju nu det blir ett snäpp till. Alla våra nyförvärv har imponerat och även våra ”gamla” spelare har tagit ett kliv framåt, också de spelarna som kommer underifrån har tagit för sig så det känns bra tycker jag.

Det har varit ett antal provspelare här, hur ser det ut för dem?
De killar som vi hade här och tränade var ju bra men vi har helt enkelt gått på andra alternativ av lite olika anledningar. Det var intressant, men just nu kommer vi inte att gå vidare med någon av dem och jag vet faktiskt inte om de har hittat nya klubbar.

Det står fortfarande en plats tom på mittfältet
Ja vi har en plats kvar och vi håller på och tittar på lite olika alternativ, men det är ingenting som är nära just nu. Vi sonderar men känner inte att vi har någon panik just där, utan det ska vara rätt man på rätt plats.

Ambitionsnivå inför säsongen 2019?
Vi gjorde bra ifrån oss under förra året, så självklart vill vi inte bli sämre nu! Hitintills så ser truppen jättebra ut, vi är nöjda och har fått de spelare som vi ville ha. Dessutom så finns det utveckling i den truppen vi har kvar från förra säsongen, plus att det kommer underifrån också många intressanta spelare, så det ser väldigt bra ut. Känslan just nu är att vi kommer att göra en jättebra säsong, självklart är det ju svårt att veta redan nu vart vi kommer att landa eftersom den här serien ju är väldigt jämn. Får vi en bra start och det rullar på, då tror jag definitivt att vi ska kunna vara med och till och med att det blir en bättre placering än sist.

Stort tack till Patrik Werner och välkomna ner till Stora Valla nu på lördag för att se årets lag möta BK Forward i försäsongsderbyt klockan 13:00.

Självklart går medlemmar in gratis, ta med ert årskort från 2018 och visa upp i entrén. För övriga supportrar och besökare är inträdet 50kr. Naturligtvis kommer det att finnas korv och värme i klubbhuset.

Inte medlem? Klicka här för att teckna ditt medlemskap!

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF