Degerfors IF spelar två träningsmatcher på lördag

1 februari, 2019 kl. 15:01

Degerfors IF spelar imorgon lördag 2 februari två träningsmatcher, den första kl 13:00 mot Sandvikens IF på Stora Valla konstgräsplan. Den andra kl 15:00 mot Yxhults IK också på konstgräsplanen. Sandvikens IF spelar i div.1 Norra och är seriekollegor med BK Forward som Degerfors besegrade förra lördagen med 3-1. Medan Yxhults IK spelar i div. 3.

Mötet med Degerfors blir Sandvikens första träningsmatch för året. Sandvikens spelartrupp har för närvarande en hel del sjuka och skadade spelare men innehåller tre intressanta nyförvärv som anslutit de senaste dagarna och veckorna. Leo Englund som gjort två veckor med laget, Samuel Gussman som tränat en vecka medan Yannick Mukunzi landade i Sverige på fredagsmorgonen och bara har hunnit med ett pass med laget innan matchen, enligt lagets hemsida.

Inför lördagens möten tog vi ett snack med Degerfors IF: s huvudtränare Stefan Jacobsson och här kommer Stefans tankar om matcherna…

Andra och tredje träningsmatchen, vad är det du vill se från killarna nu?
Det är ungefär som inför förra träningsmatchen, det har inte förändrats så mycket, vi vill se att vi tar steg mot dit vi vill komma. Förbättring av helheten och så får vi se om vi petar in något taktiskt moment som vi ska öva lite extra på under matchen mot Sandviken. Vi vill se de sakerna som vi poängterade inför förra matchen att de hakar i lite bättre och att vi kan ha en högre utgångsposition i försvarsspelet och eventuellt kanske störa motståndarna lite tidigare i deras speluppbyggnad.Det var väl det som inte riktigt hakade på senast.

Hur ser det ut med sjukdom och skador i truppen?
Ja det är en del sjukdomar och skavanker som har ställt till det lite för oss, så det innebär att vi kommer att spela med ganska många av våra egna, yngre killar. Axel Lindahl har fortsatt problem med sin fot som han skadade i matchen mot BK Forward, så han är inte matchklar. Även Rasmus Alm kommer att avstå matcherna, då han har en illa åtgången tå och kan inte få på sig fotbollsskorna, han blev stämplad två gånger under träning. Erik Björndahl har problem med sina ljumskar som han har haft känning av sedan i höstas och han är inte helt återställd ännu, så där får vi successivt jobba in honom i en bra form. Filip Stankovic är heller inte bra i sitt knä, däremot så är Erik Grandelius bra nu så han kommer att göra säsongspremiär. Andreas Jernarp är ju fortsatt skadad och kommer till Degerfors på måndag igen. Oliver Nilsson och Andreas Jansson är båda sjuka så de kommer heller inte att kunna vara med och spela.
Annars är ju tanken den här helgen att vi skulle ha några 90 minuters matcher för A-trupparna och inte göra en massa byten hit och dit.

Vi tackar Stefan Jacobsson för de orden och ser fram emot de två matcherna.

Sandvikens trupp till matchen: Tim Markström, Elias Lindgren, Gustav Thörn, Samuel Gussman, Yannick Mukunzi, Slava Koidan, Viktor Nordin, Leo Englund, Emil Bellander, Rasmus Lindgren, Jacob Hjelte, Melker Dahlqvist, Jimmy Hansson, Olof Mård, Samuel Naiwo, Delmi Muaka, Farhad Hosseini och Moonga Simba.

Yxhults IK kommer med en 17 mannar stark trupp som inkluderar tre nytilltänkta spelare.

Hjärtligt välkomna Stora Vallas konstgräsplan imorgon lördag 2 februari då Degerfors IF spelar sin andra ochtredje träningsmatch för säsongen mot Sandvikens IF, med avspark klockan 13:00. Mot Yxhults IK klockan 15:00. Entré 50 kronor men självklart går medlemmar in gratis mot uppvisande av 2018 medlemskort. Klubbhuset är öppet med försäljning av korv, kaffe och rabatterade priser på utvalda supporterkläder!

Ännu inte medlem? Klicka här!

Fotboll för alla, alla till Valla!