Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Stefan Jacobsson om lördagens träningsmatcher

2 februari, 2019 kl. 18:42

Degerfors IF spelade under lördagen två träningsmatcher, den första mot Sandvikens IF och där blev slutresultatet 0-0. Den andra matchen spelades mot Yxhults IK och där vann Degerfors IF U21 med 2-1. Stefan Jacobsson sa så här efter lördagens två matcher…

Rent spelmässigt så tycker jag att vi gör en bra match, vi mötte ett väldigt disciplinerat lag i Sandvikens IF som hade bra struktur i sitt försvarsspel. Vi har kanske ett stort bollinnehav och skapar under hela matchen en tre, fyra bra lägen som bör generera i mål men som tyvärr inte gör det. Försvarsmässigt och förövrigt spelmässigt sett över 90 minuter så är det okej. Vi har en motståndare som gör det väldigt svårt för oss i vårt anfallsspel. Det är egentligen bara målet som fattas, det är två mål som fattas tycker jag. Försvarsmässigt så tycker jag att vi kanske släpper till en tre chanser så att jag tycker att det var en ganska stabil insats. Förutom att vi inte får in pricken över iet och gör mål som jag tycker att vi har lägen till att göra. Inga nya skador, utan det flöt på som vi hade tänk oss ungefär, vi skiftade Viktor Götesson i den 60e matchminuten och då kom Erik Grandelius in och gjorde sina första 30 minuter för säsongen. Det är en 20 minuters period under den andra halvleken där Sandviken får tag lite i spelet men jag tycker ändå att vi agerar rätt så stabilt i försvarsspelet, så det var bara målen som fattades.

Vårt U21 mötte sedan Yxhults IK…
Ja, där blev det vinst med 2-1. Underläge i halvlek med 0-1, samma där tycker jag, så är det en match där vi spelmässigt egentligen är bra vi har mycket boll och skapar en hel del målchanser men vi inte riktigt sätter dom. Vi har ett stolpskott i första halvlek av José Sergura Bonilla, sedan sätter de in ett mål på straff, de hittar en kontring på oss och då fäller Hugo Claesson (målvakt) en spelare i straffområdet men sedan kvitterar vi, på straff vi också. Det är Emil Portén som blir fälld av deras målvakt och straffen sätter Joel Daniel i mål. Under hela andra halvlek så tycker jag att vi trummar på rejält mot Yxhult och så vi borde ha haft fler mål till vår fördel men det är ändå en bra genomförd match. Sedan kliver vår nya spelare David Sahakyan från tipselit in under de sista 30 minuterna och gör det avgörande målet. Vi hade ett antal fler chanser där så samma sak, vi borde ha haft något eller några fler mål där. Men två spelmässigt rätt så stabila matcher blev det.  

Vi tackar Stefan Jacobsson för de orden och ser framemot de två matcherna.

Nästa match för Degerfors IF:s A-lag spelas lördag den 9 februari klockan 14:00 och Bhern Arena öppnar den södra läktaren för Degerfors supportrar. Entrén kommer att  vara vid sydöstra ingången, mot Restalundsvägen och hockeyarenan. Inträdet till matchen är 50 kronor och det finns kiosk tillgänglig med försäljning. För att köpa biljett till ÖSK – Degerfors IF klicka här! Välj ”träningsmatch bortasupporter”.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF