Dags att jämföra krafterna mot Allsvenskt motstånd

8 februari, 2019 kl. 14:53

Imorgon lördag är det dags för Degerfors IF att möta ÖSK i ett spännande derby på Behrn Arena med avspark klockan 14:00. Förra mötet under 2018 slutade med vinst för ÖSK. Vi tog en snack med huvudtränare Stefan Jacobsson för att höra hur känslan i laget är inför matchen…

Under förra säsongen 2018, inledde vi vasst och spelade relativt jämt mot ÖSK som i slutet vann matchen med 1-0. Hur tänker vi nu? Nu är det en ny match och självklart är det nya förutsättningar men vi ser fram emot att få möta ÖSK, det är alltid intressanta drabbningar och ett derby i härlig klass även om det inte är en tävlingsmatch så är det ändå en intressant match. Framför allt så blir det ju en tempohöjning för vår del eftersom det är ett Allsvenskt motstånd. En bra förberedelse inför kommande cupspel, det är så vi ser på matchen.

Inför mötet med ÖSK 2018, så tyckte du att Degerfors låg snäppet över formmässigt om du jämförde med 2017, hur känner du nu? Det är svårt att säga om vi just nu är i bättre form än vad vi var 2018, men jag tror inte på något sätt att vi är sämre än vad vi var vid den här tiden förra året, jag tycker väl att vi ligger ungefär på samma nivå. Det känns bra efter de här första veckorna vi har haft tillsammans. Det är svårt att göra en värdering på så kort tid. Matchen imorgon kommer att bli en liten värdemätare för oss.

Skadeläge och sjukdomar?
Det är fortfarande Axel Lindahl, Filip Stankovic och Andreas Jernarp som är indisponibla, Josef Ibrahim ligger sjuk också. Så det är de fyra som saknas ur truppen. Sedan är det Erik Björndahl som fortfarande dras med ljumskproblem så honom får vi smyga igång så att han blir helt klar inför seriestart, helt enkelt.

Inför ÖSK – Degerfors IF lördag den 9 februari klockan 14:00 på Bhern Arena öppnar den södra läktaren för Degerfors supportrar. Entrén kommer att vara vid sydöstra ingången, mot Restalundsvägen och hockeyarenan. Inträdet till matchen är 50 kronor och det finns kiosk tillgänglig med försäljning. För att köpa biljett till ÖSK – Degerfors IF klicka här! Välj ”träningsmatch bortasupporter”.

Startelvan ÖSK vs DIF inför lördagens match publiceras lördag 9 februari kl 13:00.