Jacobsson summerar matchen

9 februari, 2019 kl. 19:23

Degerfors IF mötte under lördagen ÖSK på bortaplan, resultatet blev 1-0 till ÖSK men det var en bra värdemätare inför Svenska Cupen under nästa helg då Degerfors IF möter Malmö FF. Stefan Jacobsson summerar…

-Det är en okej insats får jag väl säga. Jag tycker att vi är lite för fega och har en för stor respekt för Örebro under den första halvleken. Vilket i sig gör att vi inte riktigt får igång det anfallsspel som vi vill ha. Vi växer in mer och mer i vårt anfallsspel ju längre matchen lider, så jag tycker att vi avslutar på ett bra sätt.
Självklart så märks det i vissa situationer att det finns skillnader mellan lagen, men jag tycker att killarna jobbar på, på ett bra sätt och vi blir bättre ju längre matchen lider. ÖSK har under matchen en, fyra fem målchanser och vi har två, så slutresultatet är inte mycket att bråka om. Vi hade nog hoppats på ytterligare en nivå högre i vår prestation och står lite för mycket med mössan i handen under första halvlek och framförallt när det är vi som har bollen, vi är lite ängsliga och klarar inte av att spela oss ur Örebros största press på ett tillfredsställande sätt, utan de vinner tillbaka bollen lite väl enkelt. Men vi får inte glömma att vi möter ändå ett lag som placerade sig i mitten av Allsvenskan ifjol. Jag är ändå nöjd med vad killarna har gjort idag. Nu gäller det att bygga vidare och hitta lösningar på det som inte vi var riktigt nöjda med, men det var i alla fall en jäkligt bra tempohöjare för vår del inför kommande helg mot Malmö FF och Svenska Cupen, så det känns bra!

En bra match trots att ÖSK vann med 1-0. Nu laddar vi om batterierna till nästa match som också är en bortamatch mot Malmö FF och Svenska Cupen den 17 februari klockan 15:00 på Klostergårdens IP i Lund.