Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Jacobsson summerar matchen

17 februari, 2019 kl. 18:11

I eftermiddags mötte Degerfors IF Malmö FF på Klostergårdens IP i Lund, i första matchen av gruppspelet i Svenska Cupen. Resultatet blev slutligen 3-2 till MFF, men hade lika gärna kunnat bli 6-2 till Degerfors. Målgörare för Degerfors blev Rasmus Alm och Nikola Ladan. Stefan Jacobsson sa så här direkt efter matchen…

En knapp förlust, grattis till en riktigt bra prestation…
Ja… Det tackar jag så mycket för, vår prestation är jättebra men faktiskt så är man lite besviken över resultatet. Vi borde med de målchanserna som vi har, ha gjort åtminstone två mål, kanske till och med tre mål till i den här matchen. Den första halvleken är otroligt bra genomförd från vår sida där vi lyckas med allt det vi har tränat på inför den här matchen och det som vi har snackat om rent teoretiskt, hur vi skulle vilja att det skulle se ut. Den matchplanen sätter vi till punkt och pricka, det är bara målen, minst två mål till i första halvlek som saknas för att göra det hela fulländat så att säga.

Sedan den andra halvleken så lyckas vi väl inte att ha riktigt samma intensitet, Malmö flyttar fram spelet lite och framförallt när de gör de två tidiga bytena med Bachirou och Christiansen som kommer in så börjar de att kontrollera matchbilden men jag är ändå nöjd med det försvarsspel vi har, vi ligger rätt i våra positioner och gör ett gott försvarsspel och vi har ändå en vass kontring, där vi har ett friläge med Rasmus Alm. Tyvärr så räknar vi lite fel och vi tappar lite press ute vid ena straffområdeskanten och räknar fel i markeringen vid deras 2-1 mål och tyvärr så får de tillbaka den kontrollen som vi inte ville att de skulle ha men vi visar åter igen på en jäkligt bra styrka och tar oss tillbaka I matchen och får en straff, Kevin gör ett fantastiskt fint jobb där och vi får 2-2 och det är liksom 12, 13 minuter kvar och vi ger Malmö FF en fight ända in i kaklet. Det känns ändå lite bittert men vi spelade för att få ett resultat och jag tycker att det är ett missvisande resultat faktiskt men vi får ta med oss att det är en bra prestation och försöka att boosta på det och förstå att vi har en bra potential om vi jobbar tillsammans och återupprepa det, I enstaka matcher så kan man ju hitta det. Jag är väldigt nöjd med vad killarna gjorde idag, det är bara synd att vi inte får kröna matchen med en vinst, eller åtminstone en poäng det är vu värda tycker jag!

Stort tack till Degerfors IF för en fantastiskt underhållande match och prestation!

Vi laddar om för nästa match som är en träningsmatch hemma på Stora Valla mot Linköpings FC redan nu på tisdag 19 februari kl 19:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF