Från Svenska Cupen till träningsmatch mot FC Linköping City

18 februari, 2019 kl. 18:52

Vi har knappt hunnit hämta oss från söndagens match mot Malmö FF och Svenska Cupen förrän det nu är dags för nästa träningsmatch på hemmaplan och vi tar emot FC Linköping City på konstgräsplan tisdag 19 februari kl 19:00. Vi pratade med vår egen Stefan Jacobsson om Cupmötet och om träningsmatchen imorgon…

Har du fått distans till söndagens match?
Jo men det har jag fått. Känslan är ju som den är, vi gör en väldigt bra match och skakar om ett starkt Malmö FF och ser man på klara målchanser så borde vi ha vunnit matchen, absolut. Åtminstone fått med oss en poäng, jag har tittat på matchen och jag har räknat att vi har förutom de två målen vi gör så har vi ju sex jätteklara målchanser I alla fall fem som är helt klara och en riktigt bra halvchans när Gustav Granath får ett inlägg men Johan Dahlin räddar dem. Allt går ju ut på att göra mål, om vi hade klarat av att ha kvaliteten och varit effektiva när vi fick de lägena så hade vi vunnit matchen. Spelmässigt är vi bra även om Malmö tar över matchbilden under de sista 35 minuterna av matchen men vi har ändå ett bra försvarsspel. Resultatmässigt så är det snopet men vi är nöjda med vad vi presterade och nu gäller det bara att bygga vidare på det.

Aftonbladet sporten skrev idag att Degerfors skapade mer under de första 21 minuterna än vad Chelsea gjorde på 90 minuter plus tilläggstid i torsdagens match mot Malmö… (skratt) Ja det blir ju lite stora perspektiv eller vad man nu ska kalla det för, det är ju så det fungerar lite. Vi vet ju om att om vi känner att vi kommer in rätt i matchen och får lite hugg, då kan man ju skaka om de här lagen i någon enstaka match. Sedan hade ju Malmö roterat en hel del som även vi gör när man möter ett lag från en lägre division, det är aldrig enkelt man vinner inga fotbollsmatcher på ett enkelt sätt utan då krävs det att Malmö gör två mål den första kvarten och då kan dom kontrollera den men vi hade en klar matchplan över hur och vad vi skulle försöka att göra och målet var att få matchen att leva så länge som möjligt, för då kan allting hända och det lyckades vi med. Hade vi satt målchanserna så hade vi vunnit.

Hur såg träningen ut idag?
Det var väl lite tröttigt men det gick rätt så bra, det var ganska så pigga hjärnor och ett piggt humör tycker jag. De som spelade mycket under söndagens match fick en lugnare recover träning och så jobbade vi med de som ska spela matchen imorgon tisdag mot FC Linköping, så de hade en lite annorlunda träning. Så det ska bli kul att se de som inte fick någon speltid mot Malmö, hur de tar sig an uppgiften mot Linköping. Det blir en tuff uppgift och det är viktigt att alla spelare under den hör perioden får mycket speltid så att vi får med oss så många som möjligt inför seriestarten.

Vad tar du med dig från MFF matchen inför mötet med FC Linköping City?Det man tar med sig är ju det som vi har jobbat med under upptakten, att vi har nått eller är på väg dit vi vill kunna prestera och hur vi vill kunna spela. Sedan är det alltid att man i vissa matcher lyckas man rent taktiskt som jag tycker att vi gjorde mot Malmö och i andra matcher lycka man inte alls lika bra. Men huvudsaken är att grundtanken och grunden för vår spelidé sitter och det tycker jag att vi har kommit en bra bit på väg mot. Vi visade till stora delar i matchen mot Malmö att vi är på väg mot dit vi vill komma så att säga. Jag hoppas att en sådan här insats kan boosta lite så att man höjer sin lägsta nivå och det gäller ju att kunna prestera så här över tid och i flera matcher och så länge som möjligt i flera matcher.

Nikola Ladan fick en rejäl smäll i söndagens match, blev det fler skador?Nej, det var lite smällar, skavanker och lite ont som det brukar vara i de flesta matcher, så det är ingen fara någonstans.

Hjärtligt välkomna till konstgräsplan på Stora Valla imorgon tisdag 19 februari med avspark klockan 19:00, entré 50 kronor men självklart går medlemmar in gratis mot uppvisande av 2018 medlemskort. Klubbhuset är öppet med försäljning av korv och kaffe.

Ännu inte medlem? Klicka här för att teckna ditt medlemskap nu!

En startelva inför matchen publiceras tisdag klockan 18:00

Fotboll för alla, alla till Valla!