Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Positiv Jacobsson trots förlust mot Falkenberg

23 februari, 2019 kl. 19:28

Efter fortsatt bra spel och en god prestation förlorade Degerfors matchen mot Falkenberg under lördagen, slutresultatet blev 2-1 till FFF. Målgörare för Degerfors blev Erik Björndahl som nätade under slutet av första halvlek. Vårt senaste nyförvärv Jacob Ortmark gjorde debut med 15 minuter kvar av matchen när han bytte av Christos Gravius på mittfältet. Stefan Jacobsson summerar matchen så här…

Återigen är det en väldigt besviken känsla man har, när man tittar på matchen rent resultatmässigt. Vi har spelat två matcher i Svenska Cupen och mött två Allsvenska lag på bortaplan och rent spontant så känner jag att vi borde ha haft fyra poäng men vi ligger på noll poäng och har släppt in fem mål och gjort tre mål så att säga så det är en frustrerande känsla eftersom tävlingsmatcher går ut på att få resultat. Samtidigt så gör vi återigen en bra match och en bra prestation och det är en match som är, åtminstone som man upplever det från sidan av planen att det är en ganska intensiv match, där båda lagen jobbar hårt i sitt presspel i försvarsspelet för att minska tiden för det anfallande laget och båda lagen tar väl ut varandra lite men vi gör ett noll på ett mycket fint anfall, där vi pressar till oss bollen och sedan är det en jättefin kombination där mellan Rasmus Alm, Marcus Astvald och Erik Björndahl. Det känns som att den är välmotiverad, ett noll ledningen.

När andra halvlek sedan börjar så tycker jag att vi kontrollerar matchen ännu mer, den första halvleken var tycker jag jämt skägg men det känns som att vi är bra med under den första, egentligen tycker jag att vi äger den. Helt plötsligt under andra halvlek så dyker det upp två chanser för FFF, jag vet egentligen inte varifrån de kommer men det är två ungefärligt lika situationer ifrån samma yta, den första chansen är ett inspel där Viktorsson inte får undan bollen utan bollen går direkt till en Falkenberg spelare utanför straffområdet som nyper till direkt och där är det 1-1 som en blixt ifrån klar himmel. 2-1 målet är inte roligare det, det är ett inkast som vi tror att vi ska få med oss och Falkenberg sätter igång spelet snabbt och vips så är det 2-1 där. Det är en frustrerad känsla där när man tittar resultatmässigt men återigen tycker jag att vi är bra i vårt försvarsspel, vi är inte tillbakalutade utan vi går framåt i försvarsspelet och klarar ändå av att vara relativt kompakta när vi pressar bollen eller pressar motståndarna och i vårt anfallsspel kunde vi ha haft lite mer tålamod under första halvlek. Vi ville ju komma in bakom deras backlinje så fort som möjligt men ibland så måste man hålla lite i bollen för att få dom att förflytta sig lite där, men andra halvlek tycker jag är jättebra rent anfallsmässigt och som jag sa det är väl inget lag som skapar jättemånga målchanser men det är en matchbild som jag tycker att vi kontrollerar jättebra men helt plötsligt så ligger vi under och förlorar matchen så det är ju tråkigt men vi får se det som bra förberedelser inför seriestarten.

Det här innebär att vi inte kommer att gå vidare i Svenska Cupen?
Det stämmer, nu är det kört. Vi kommer naturligtvis att göra allt för att vinna matchen mot Östers IF nu på lördag och plocka placeringar i den här grupptabellen men återigen så är det ju en bra och riktig match. Så vi ser inte den matchen på något annat sätt.

Jacob Ortmark gjorde rödvit debut de sista femton minuterna…
Ja, han visade att han är den spelartyp som vi redan visste. Han är en bolltrygg central mittfältare som kan ta sig fram på planen och vara med och komma till avslutslägen. Vi ville ändå se honom mot ett sådant här motstånd. Bytet av Björndahl som haft lite känningar berodde på att vi inte vill belasta honom för hårt, Götesson gjorde en eminent insats borta mot Malmö så honom ville vi också ge speltid och Christos Gravius gjorde sin första 90 minuters match mot Malmö, så det är samma där att vi kunde ta Christos mot Ortmark. Vi ville också få in Axel Lindahl så att han fick känna sig för, inget av bytena gjordes på grund av insatser. Björndahl, Gravius och Granath är alla riktigt bra i den här matchen men rent belastningsmässigt så kändes det rätt.

Tack Stefan för de som vanligt kloka orden!

Degerfors laddar om och avslutar gruppspelet och Svenska Cupen lördag den 2 mars då vi tar emot Östers IF hemma på Stora Valla med avspark klockan 16:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF