Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Degerfors IF välkomnar Syrianska FC till Stora Valla

7 mars, 2019 kl. 15:53

Imorgon fredag den 8 mars är det dags för Degerfors IF att återigen spela en träningsmatch innan seriepremiären. Vi hälsar Syrianska FC välkomna till Valla med avspark klockan 19:00. Syrianska är nykomlingar i Superettan för i år och kommer också att vara vårt motstånd i premiären den 31 mars då årets första bortamatch spelas på Södertälje Arena. Vi pratade med vår huvudtränare Stefan Jacobsson om läget i truppen inför matchen och han sa så här…

Åter igen dags för träningsmatch…
Ja, nu är det en ny match. Syrianska möter vi ju om tre veckor i seriepremiären, så vi får lite hur vi ställer upp och lite hur de ställer upp också. Det är ett bra tillfälle och vi möter ett bra lag så att det gäller att vi gör det bästa av situationen.

Hur känns det efter förlusten mot Öster sist?
Jag var inte speciellt nöjd med matchen, men vi har inte grävt mer oss så mycket i det ändå utan vi hade ett samtal redan efter matchen och sedan på träningen efter. Rent spelmässigt så ser det ju helt okej ut men vi var inte synkade vare sig i vårt anfallsspel eller i vårt försvarsspel utan det var ungefär som om vi hade tio små öar som simmade omkring därute på planen och inte riktigt var med i matchen, sedan var det tycker jag ett helt okej spel under i alla fall första halvlek och vi ska väl ha ett oavgjort resultat där utifrån hur det ser ut men det har vi inte utan vi är för dåliga i båda straffområdena och vårt individuella agerande i försvarsspelet, alla tre baklängesmålen, eller de två plus straffen är ju underkänt så vi måste helt enkelt bli bättre på den biten och spelarna måste förstå vad som krävs för att man inte ska släppa in mål, för vi ger ju bort mål och då kommer vi aldrig att vinna fotbollsmatcher. Det är det som vi har snackat om och det är ingen som säger emot något där utan vi ska jobba vidare och se till att vi har allting på plats när serien drar igång.

Sjukdomar/skador i truppen?
Det är Oliver Nilsson som är skadad sedan tidigare och Kevin Wright är inte aktuell. Erik Lindell gjorde sig lite illa under träning så honom vill vi inte riskera, utan han kör rehab under helgen. Christoffer Viktorsson är på väg tillbaka, vi får se om vi tar med honom, likaså Nikola Ladan som har varit med och tränat men vi får helt enkelt se hur vi gör med dom. Vi kommer att ha en tjugomanna trupp med imorgon, sedan får vi se vad som blir kvar efter träningen här i eftermiddag (skratt).En startelva inför matchen publiceras här på hemsidan och på vår Facebook klockan 18:00 på fredag.

Gratis inträde till matchen och klubbhuset är öppet med försäljning av kaffe och korv. Passa på att stödja vårt rödvita lag genom att bli medlem du också! Klicka här för att teckna ditt medlemskap nu. Avspark klockan 19:00 Välkomna!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF