Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Vinst när Degerfors IF mötte Syrianska FC

8 mars, 2019 kl. 21:44

Under fredagskvällen mötte Degerfors IF Syrianska FC hemma på Stora Valla och det blev äntligen vinst. Målvakterna Dario Miskic och Ismael Diawara delade på matchen och stod en halvlek var. Målgörare för Degerfors blev Erik Björndahl, Viktor Götesson och José Segura Bonilla. Tyvärr så skadade sig vår mittback Oliver Ekroth, I nuläget ser det ut som en bristning på baksidan av låret, hur allvarligt det är ber vi att få återkomma om. Huvudtränare Stefan Jacobsson summerar matchen så här…

En kort summering av matchen Stefan berätta…
En komfortabel 3-0 vinst, bra insats och jag är nöjd med killarna. Det är skönt att få vinna igen och idag blandar vi och ger i truppen och samtliga ger ett gott intryck, så en stabil insats. Syrianska skapar en chans i början av matchen där Dario Miskic räddar ett vinkelskott, annars är det ett bra försvarsspel matchen igenom. Vi städar undan bollen på ett helt okej sätt och skapar en hel del också, det är kul för att alla tre forwards i vår trupp gör ett mål var: Björndahl, Götesson och José.

Götesson satte en straff?
Ja, han blev själv fälld i ett friläge och tog den straffen. Björndahls mål är ett typiskt Björndahl mål, han får ett inlägg och han är där och stökar och bråkar och får in bollen. Det är skönt att se att bollen rullar in och det är även skönt att vi håller nollan, även om jag vet att Syrianska också blandade och gav lite i sin trupp idag.

Problemen som vi pratat om tidigare, hur kändes de idag?
Idag är det ju bra, nu vinner vi med 3-0 och då är det tvärtom men vi har fortfarande grejer att jobba på och vi har några problem om man tittar i vårt eget straffområde som fanns redan ifjol, vi är lite för långt ifrån våra motståndare ibland och spelarna måste värdera att ligga i position, kontra att ligga i tätare markering, det är naturligtvis det svåra i fotboll att fatta de snabba besluten men idag tycker jag att vi är riktigt bra och Syrianska kommer inte till så många lägen, de har kanske tre möjligheter under hela matchen, så vi är bra i försvarsspelet också. Det här var en bra träningsmatch inför serien och många av spelarna gör bra prestationer och att få göra mål och hålla nollan och vinna det är ju alltid roligt. Men det kommer att vara helt andra bud om 3 veckor när vi möter Syrianska i seriepremiären.

Nästa träningsmatch för Degerfors IF spelas på Stora Valla lördag den 16 mars då vi hälsar Nyköping välkomna med avspark klockan 13:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF