Köp biljett till Degerfors IF - Jönköpings Södra IF 4/8 kl. 18:00 MENY

Föreningspresentation Degerfors IF

Degerfors IF bildades 1907 som en traditionell idrottsförening och har spelat 29 säsonger i Allsvenskan med två andraplatser som främsta merit. Dessutom har föreningen vunnit Svenska Cupen en gång, Landskrona besegrades då med 3-0 i finalen 1993.

Degerfors IF ska med engagemang och gemenskap bedriva en publikvänlig och attraktiv fotboll på elitnivå i trivsam miljö. Föreningens vision är att åter spela i allsvenskan.
Degerfors IF:s grundsyn baserar sig på vår långa tradition av framgångsrikt fotbollsspel. Med vår historia som bas vill vi värna, bevara och utveckla Degerfors IF:s unika rötter och tradition samt främja förnyelse, utveckling, engagemang och gemenskap med föreningen i centrum.
Degerfors IF strävar alltid efter att ha en så hemvävd trupp som möjligt med spelare ifrån egna led (Akademin) eller ifrån Värmland med omnejd, eftersom det är viktigt att ha spelare med stort hjärta för föreningen.

Degerfors IF bedriver fotboll med representationslag inom herrar senior elit (Superettan), damer, ungdomslag (15-19år) och futsal herrar.
Ungdomsverksamheten i Degerfors IF engagerar i dagsläget över 200 aktiva spelare fördelat på nio pojklag och fyra flick/damlag.

Degerfors IF spelar på Stora Valla som har en publikkapacitet på 7500 åskådare, 1000 av dessa är sittplatser under tak.
Arenan utvecklas ständigt och ett stort steg togs 2014 då bland annat antal sittplatser utökades. På senare år har även fyra loger byggts och arenan har anpassat bättre för åskådare med funktionsvariationer.
Nytt för säsongen 2018 blir en 80 meter lång LED-skylt samt ytterligare förbättringar av servicen för publiken.
Publikrekordet på 21065 åskådare härstammar från den 1 september 1963 och IFK Norrköping var motståndare. DIF vann med 1-0 efter mål av Tord Grip!

Klubb och Sportchef är Patrik Werner.
Föreningen har idag c:a 1600 medlemmar.

Meriter

29 Allsvenskan antal säsonger