feedback

Föreningsidé

DIF bildades 1907 som en traditionell idrottsförening.

DIF har genom åren gjort sig känd genom sin framgångsrika fotbolls-verksamhet. DIF har spelat 29 säsonger i Allsvenskan med två andra-platser som främsta merit och har vunnit Svenska Cupen en gång. DIF brukar kalla sig ”Hela Sveriges lag.”

Många kända fotbollsprofiler har utvecklats i DIF. I dagens landslag har Ola Toivonen DIF som moderklubb medan Olof Mellberg utvecklats som ung spelare i DIF.

DIF är idag en fotbollsförening, som bedriver fotbollsverksamhet för herrar senior och ungdom 15 – 19 år.

Grov struktur för ungdomsfotbollen.

Ungdomsfotbollen bedrivs dels genom DIFUngdom, som är en egen förening (8 – 15 år), och dels genom DIF (15 – 19 år.)

Mera information.

Mera om DIF och dess historik finns i jubileumsboken från 2007.

För DIFUngdom finns mål och strategier beskrivna i dess dokument; se under rubriken ”Vår vision” på DIFUngdoms hemsida.

DIF:s spelidé (för hela föreningen.)

DIF:s spelidé är ett passningsorienterat spel med stort bollinnehav.

DIF:s generella strategi för ungdomsfotbollen.

DIFUngdom skall genom breddverksamhet (8 – 15) och talangutveckling (13 – 15) skapa urval för DIF:s framtida P17-, Junior- och A-lag. (Se DIFUngdoms dokument.)

Boka loge
DIF Shop