Senaste nytt

DIF-seger på Trängens IP

sargon abraham helsingborg 2017

Degerfors IF vann eftermiddagens match mot BK Forward på Trängens IP i Örebro. DIF vann med 2-1 efter att Sargon Abraham gjort lagets båda mål.

DIF-tränaren Stefan Jacobsson hade blandade känslor när hemsidan når honom under den tidiga lördagkvällen:

- Det är ömsom vin ömsom vatten idag tycker jag. Första 60 minuterna spelar vi riktigt bra medan vi slocknar lite sista halvtmmen säger han.

Det gulsvarta hemmalaget tog ledningen efter elva minuters spel. DIF-målvakten Oscar Klasson stod för en felpassning som Forward utnyttjade.

Tre minuter senare slarvade Forwards målvakt på samma sätt mot ett högt pressande DIF. Sargon Abraham gjorde sedan det bästa av den passningen när han snyggt lobbade in utjämningen. 1-1 var ställningen i halvtid.

- Vi borde gjort ytterligare något eller några mål i den första halvleken då vi hade många fina anfallskombinationer men brast i effektivitet säger Stefan Jacobsson.

Fem minuter in i den andra halvleken kom det som skulle visa sig bli segermålet denna eftermiddag. 

Mohanad Jeahze och Kevin Gustavsson Stolpe kombinerade sig fint fram på vänsterkanten innan den sistnämnde slog ett lågt inspel. Vid bortre stolpen fanns Sargon Abraham som kunde sätta dit sitt andra mål för dagen och avgöra matchen.

- Efter vårt andra mål tycker jag att vi slocknar lite säger DIF-tränare Jacobsson. Vi har fortfarande kontroll på matchen men är inte alls lika bra som tidigare. Totalt sett gör vi en stabil insats utan att glänsa men sista delen av matchen är bara att glömma menar Stefan Jacobsson.

DIF:s huvudtränare avslutar med att berömma Marcus De Bruin för dagens insats och meddelar att nyförvärvet Mihali Mayambelas fotskada som gjorde att debuten i DIF-tröjan blev kort är av det lindrigare slaget:

- Han stukade foten och får väl ta det lugnt några dagar men det ska inte vara någon fara alls lugnar Stefan alla potentiellt oroliga DIF-anhängare.

Dan Prag 

Skriv utE-post

Inför BK Forward-Degerfors IF

ladan holmberg lindell svcup bp 2017

Imorgon lördag klockan 13:00 spelar Degerfors IF träningsmatch mot BK Forward på Trängens IP i Örebro. Efter en matchfri helg förra veckan är det nu alltså dags för spel igen.

Degerfors IF hade efter uttåget ur Svenska Cupen en spelledig helg förra veckan. Nu fortsätter matchandet när DIF imorgon tar sig till Örebro för att möta BK Forward. DIF-tränaren Stefan Jacobsson är nöjd med att det kör igång igen:

- Det var välbehövligt med en matchfri helg men nu ska det bli kul att spela match igen. Vi hoppas kunna visa att vi tagit steg i vårt sätt att spela.

- Framförallt handlar det om detaljer i vårt anfallsspel som vi finslipat och nu vill se hur de fungerar i match, fortsätter Stefan.

När det gäller truppläget har Jonas Olsson fått ett bakslag. Det handlar om en disk i ryggen och mittbacken står därför över matchen. Vilar gör även Govend Haidar som har problem med ena vaden.

När det gäller de sedan tidigare skadade backarna Hampus Zackrisson och Emil Johansson finns försiktigt positiva besked. Hampus löptränar och förväntas vara borta från spel  ytterligare en dryg månad. Emil är ännu långt från speldugligt skick men ligger före tidsplanen i sin rehabträning.

Anfallaren Shpetim Hasani fortsätter sin hjärntrappa efter smällen mot Djurgården och blir borta ett par veckor till. Slutligen är talangen Adrian Johansson nu tillbaka efter att ha haft problem med en inflammation.

Dan Prag 

Skriv utE-post

Mihali Mayambela till Degerfors IF

mabhuti mayambela

Degerfors IF har nått ett låneavtal med Djurgårdens IF angående den offensive mittfältaren Mihali Mayambela. Den 20-årige sydafrikanen lånas hela säsongen.

Degerfors IF har sökt efter en offensiv mittfältare till sitt lagbygge inför säsongen 2017. Nu har man alltså funnit honom i allsvenska Djurgårdens IF.

Det handlar om den 20-årige sydafrikanen Mihali Mayambela. Mayambela stod för ett lyckat provspel i stockholmsklubben sommaren 2015 och anslöt från Cape Town All Stars i hemlandet på ett fyraårskontrakt inför säsongen 2016.

Nu väntar ett säsongslångt lån i en annan DIF-klubb för Mihali Mayabela som på Djurgårdens IF:s officiella hemsida beskrivs enligt följande: Ser man till Mihalis egenskaper är han snabb, bra en-mot-en och gör en hel del mål.

Detta är en bild av spelaren som Degerfors IF:s sportchef Patrik Werner delar:

- Det handlar om en ung utvecklingsbar spelare med mycket fart och det ska bli spännande att följa honom under året.

 

Vi hälsar Mihali Mayambela varmt välkommen till Degerfors IF!

 

Fakta: 

Namn: Mihali Samson "Mabhuti" Mayambela

Född: 25 augusti 1996 i Kapstaden, Sydafrika

Längd/Vikt: 180/68

Moderklubb: Kaizer Chief Academy

Position: Offensiv mittfältare

Kom från: Djurgårdens IF 2017

 

Dan Prag 

Skriv utE-post

Storseger mot FBK Karlstad

mohanad jeahze bp svcup 2017

Degerfors IF besegrade FBK Karlstad i kvällens kylslagna träningsmatch på Stora Valla. 4-0 blev slutresultat efter uddamålsledning i halvtid.

Efter en spelmässigt jämn första halvlek var ställningen alltså 1-0. En hörna slagen av Sargon Abraham nickades i mål av Tobias Solberg.

- Första halvtimmen är bra från vår sida, sen växer FBK in i matchen och står för en riktigt bra avslutning av halvleken, summerar DIF-tränaren Stefan Jacobsson. DIF slarvade också en del mot slutet av halvleken och Jesse Öst tvingades till några riktigt kvalificerade räddningar.

DIF fick sedan en utmärkt start i den andra halvleken när nyförvärvet Mohanad Jeahze snodde åt sig bollen och fick på en drömträff från distans som betydde 2-0.

3-0 stod sedan Kevin Gustavsson Stolpe för. Talangen som för dagen spelade anfallare beskriver sitt mål:

- Efter ett bra anfall av oss kommer en crossboll mot Mohanad som tagit en fin djupledslöpning. Deras ytterback når bollen med huvudet men stressas av Mohanad som sedan nickar den i bröstet på mig. Jag lyckas ta med mig bollen mellan deras mittbackar och sätter den i bortre säger Kevin.

Slutresultatet fastställdes av Govend Haidar med knappa halvtimmen kvar att spela. Nikola Ladan hittade Haidar centralt i banan och liksom vid 2-0 hittade en fin träff in i nät från långt håll.

- I den andra halvleken har vi bättre kontroll på grejerna och kan gå ifrån till en komfortabel seger konstaterar Stefan Jacobsson avslutningsvis.

 

Dan Prag

  

Skriv utE-post

DIF utslaget ur Svenska Cupen

sargon abraham nikola ladan svcup brommapojkarna 2017

Degerfors IF förlorade dagens avgörande cupmatch mot BP på Stora Vallas konstgräsplan. Stockholmarna vann med 4-1, vann därmed också grupp 6 och avancerade till kvartsfinal på DIF:s bekostnad.

Att mycket stod på spel märktes i den första halvleken som spemässigt var ganska jämn med ett chansmässigt övertag för gästerna.

Det enda riktigt farliga läget kom i den 24:e matchminuten. Luka Gerbino Polo fick då ett friläge men Oskar Klasson stod för en fin fotparad och fredade sitt mål.

I den 39:e minuten fick DIF:s viktige mittfältare Sebastian Ohlsson sin andra varning och visades földaktligen ut av domare Victor Wolf. Matchen var mållös när lagen gick till halvtidsvila.

Med en man mer på planen tog Brommapojkarna som väntat komandot och tryckte ner DIF rejält. I 63:e minuten kom en dubbelchans för bortalaget.

Först fick BP en frispark centralt på offensiv planhalva som lyftes in i straffområdet, ett lågt avslut kom av Gerbino Polo från nära håll men Oskar Klasson sträckte ut och räddade till hörna. På denna hörna kom sen nästa avslut som räddades på mållinjen av en hemmaförsvarare.

Högst ologiskt tog sedan hemmalaget ledningen i den 69:e matchminuten.

BP-målvakten Rasmus Emanuelsson fick en lång hemåtpassning och passade i sin tur kort till mittbacken Kyle Konwea som slarvade lite i mottagningen. Då kom en intensivt pressande Govend Haidar och snodde bollen och passerade också målvakten innan han rullade bollen i det öppna målet.

DIF-glädjen blev dock ytterst kortvarig, redan i nästa anfall kvitterade nämligen BP.

govend haidar mal svcup bp 2017 

En misslyckad rensning längs marken fångades upp av gästernas vänsterback Erik Figueroa. Hans välavvägda inlägg språngnickades in i mitten av straffområdet av Luka Gerbino Polo.

Med tio minuter kvar upprepade Oskar Klasson bedriften att rädda ett friläge med en fotparad men i den 84:e matchminuten kunde inte ens DIF:s storspelande målvakt förhindra att BP tog ledningen.

Brommapojkarna spelade sig in i DIF:s straffområde på högersidan. Efter att en DIF-are gjort ett försök att rensa studsade bollen fram till Christopher Brandeborn. Utan pardon skickade den förre DIF-mittfältaren i 1-2 lågt i bortre hörnet.

När ordinarie matchtid var över kom BP i ett nytt anfall på sin högersida och Erik Figueroa slog ännu ett fint inlägg. I mitten fanns en helt fri Victor Gyökeres som enkelt nickade in 1-3.

Gyökeres skulle även hinna med att stå för en assist innan matchen var till ända.

BP-talangen nåddes av en markboll på vänstersidan och tog den med sig in i straffområdet innan han med ett inspel serverade en centralt belägen Gerbino Polo öppet mål. Italienaren slängde sig fram och glidtacklade in slutresultatet 1-4.

Dan Prag

 

Målen: 1-0 Govend Haidar (69) 1-1 Luka Gerbino Polo (70) 1-2 Christopher Brandeborn (84) 1-3 Victor Gyökeres (89) 1-4 Luka Gerbino Polo (90)

Publiksiffra: 541

Domare: Victor Wolf, Stockholm 

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!