Senaste nytt

 • Sent mål gav DIF säsongens första förlust

  Läs mer

 • Intervju: Sebastian Ohlsson

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson om Falkenbergmatchen

  Läs mer

 • Delad pott i Falkenberg

  Läs mer

 • Truppläget hos Falkenbergs FF

  Läs mer

Sent mål gav DIF säsongens första förlust

klasson greppar sittande helsingborg 2017

Degerfors IF åkte igår ikväll på sin första förlust i Superettan 2017. Gästande IFK Värnamo avgjorde i 93:e matchminuten när smålänningarnas inbytte anfallare Melvin Frithzell nickade in matchens enda mål.

DIF började annars piggt och redan i inledningen av matchen var Mihlali Mayamba framme i straffområdet och sköt ett par skott som målvakten Tobias Andersson räddade.

Sebastian Ohlsson fick ett fint skottläge centralt men avslutet gick rakt på gästernas målvakt.

Även Marcus De Bruin fick ett hyfsat avslutsläge i utkanten av straffområdet efter ett inlägg som han valde att försöka språngnicka på men fick se bollen landa ovanpå nättaket.

Värnamo jobbade sig sakta men säkert in i matchen för att mot slutet av första halvlek vara det spelförande och chansskapande laget.

Efter en felpassning i uppspelsfasen av hemmalaget fick Värnamos Oscar Johansson tag i bollen, såg att namnen Klasson i målet stod en bit ut och lobbade men DIF-målvakten räddade snyggt till hörna.

Minuten därefter som var den 43:e sköt Petar Petrovic ett distansskott som träffade ribban och gick över. Matchen var således mållös i halvtid.

wiktorsson husqvarna 2017

Ett par minuter in i andra halvlek fick Nikola Ladan ett utmärkt skottläge centralt men lyckades inte träffa målet. 

En kvart in i halvleken kom en rak djupledsboll in bakom DIF:s backlinje. Värnamos amerikanske anfallare Ryan Finley löpte igenom och blev helt fri men Oscar Klasson kom ut och klarade med en fotparad.

I 67:e minuten kom ännu en attack i djupled av Värnamo. Denna gång var det Petar Petrovic som fick ett fritt läge då han nåddes av ett lågt inlägg till vänster i straffområdet. Hans avslut passerade Oscar Klasson men räddades på mållinjen av Erik Sachs innan Melvin Frithzell sköt returen i stolpen. Minuten senare var det dags för nästa träff i virket för bortalaget. Oscar Johansson drog iväg ett snabbt skott strax utanför straffområdet som tog i underkanten av ribban.

Med kvarten kvar att spela fick Petar Petrovic ytterligare ett skottläge när han skar in från sin ytterposition till vänster. Avslutet var lågt och gick mot bortre stolpen men Oscar Klasson gjorde ännu en gång en högklassig räddning.

Lite drygt tio minuter från slutet vek DIF:s inhoppare Kevin Gustavsson Stolpe in i staffområdet och fick ett fint skottläge men sköt strax utanför.

Detta var dock Värnamos match och förutom alla ovan nämnda målchanser tryckte smålänningarna ner DIF mer och mer. Till slut kom också segermålet när tre minuter av stopptiden avverkats.

Petar Petrovic ryckte loss på sin vänsterkant och slog ett mycket fint inlägg. I straffområdets mitt fanns en helt omarkerad Melvin Frithzell som enkelt kunde nicka in bollen förbi en chanslös Oscar Klasson.

DIF:s förlustfria svit i inledningen av Superettan 2017 stannade därmed på tre matcher och laget får ta nya tag då man möter Helsingborgs IF på Olympia 1 maj.

 

Dan Prag

Skriv utE-post

Intervju: Sebastian Ohlsson

sebastian ohlsson djurgarden 2017

Sebastian Ohlsson värvades till Degerfors IF från BK Häcken inför fjolårssäsongen. Han blev omgående en nyckelspelare i DIF och startade 29 av 30 matcher 2016. Denna säsong har den 24-årige mittfältaren inlett mycket starkt och varit en viktig del i lagets fina start. Här berättar han om sin tid i DIF och ser fram emot morgondagens tidiga toppmöte mot IFK Värnamo på Stora Valla.

Sebastian Ohlsson slog igenom på allvar säsongen 2013. Han spelade då i Skövde AIK dit han 2010 värvats från moderklubben Hova IF av nuvarade DIF-tränaren Stefan Jacobsson. Ohlssons facit som offensiv mittfältare 2013 blev imponerade 11 mål på 24 starter i division 1.

Sebastians framfart gjorde att allsvenska BK Häcken fick upp ögonen och knöt honom till sig inför 2014 års säsong. Där blev det dock skralt med speltid, ingen match från start och sammanlagt åtta inhopp på två säsonger.

Inför förra säsongen kom Sebastian Ohlsson alltså till Degerfors IF och blev direkt en stöttepelare på de rödvitas centrala mittfält, en roll han behållit sedan dess och har även startat säsongen 2017 mycket bra.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för Degerfors IF inför förra säsongen?

- Jag ville helt enkelt studsa tillbaka och sökte mer speltid. Dessutom spelar Degerfors en passningsorienterad fotboll, det är den typen av fotboll jag gillar och själv vill spela säger Ohlsson.

Vilken typ av fotbollsspelare skulle du själv säga att DIF fick när de värvade dig?

- En passningsskicklig mittfältare som jobbar hårt för laget, en typisk tvåvägsmittfältare skulle jag nog säga.

sebastian ohlsson traningsmatch brage 2017

Vad tyckte du om din första säsong i DIF, hur smälte du in i gruppen och hur tycker du att det gick rent sporstligt för dig och laget?

- Jag trivdes otroligt bra redan från början och kom in i gruppen och laget direkt. Det är en väldigt familjär stämning i DIF och man blir väl omhändertagen, så är det fortfarande.  

- Det var sedan en väldigt tuff säsong på många sätt. Vi hade räknat med att prestera bättre, jag tyckte att vi hade ett bra lag men vi fick aldrig riktigt till det fortsätter Ohsson. 

- För min egen del gick det bättre under andra halvan av säsongen men min maxnivå tycker jag bara att jag nådde i några enstaka matcher säger DIF-mittfältaren.

Och om vi ser till årets trupp och spelargruppen, hur är känslan vad gäller stämningen och det sportsliga?

- Gruppen känns väldigt bra både på och utanför planen. Moralen är bättre och vi känns sammansvetsade, alla vet vad vi ska göra och drar åt samma håll menar Ohlsson.

- Detta har också visat sig i säsongsstarten med starka insatser i cupspelet och i inledningen av serien. Jag tror att vi motbevisat många men det är ingen slump utan beror som sagt mycket på vår lagmoral.

Imorgon väntar IFK Värnamo på Stora Valla, ett lag som också inlett serien starkt, vad tror du om matchen?

Det blir såklart en väldigt tuff match då Värnamo såhär långt verkar vara starkare än förra året. Spelar vi så bra som vi kan och fortsätter jobba hårt tror jag ändå att vi har goda chanser att vinna.

Och om någon tvekar att ta sig till Stora Valla imorgon, vad säger du för att locka dem till matchen?

- Det finns ingen bättre start på en tidig lördagkväll för en DIF-supporter än se fotboll på plats på Stora Valla och stötta oss, vi betalar gärna tillbaka med tre poäng!

Dan Prag 

Skriv utE-post

Stefan Jacobsson om Falkenbergmatchen

traningsbild manga spelare bollar 2017

Degerfors IF fick som bekant med sig en poäng hem från Falkenberg i måndags. Matchen slutade 1-1 efter att DIF tagit en tidig ledning och hemmalaget stått för en sen kvittering. Hemsidan tog en pratstund med DIF-tränaren Stefan Jacobsson för att höra hans åsikter om matchen som då nyss spelats.

Stefan Jacobsson fick först se Sargon Abraham ta en löpning bakom backlinjen och i friläge ge DIF ledningen efter Sebastian Ohlssons utsökta djupledspassning när en dryg kvart spelats.

Därefter hade DIF mestadels bra kontroll på händelserna fram till den 80:e minuten.

Christoffer Carlsson fick då bollen på högerkanten och slog ett utmärkt inlägg mot Richard Donkor vid den bortre stolpen. Falkenbergs inhoppare offrade sig helhjärtat, hann före DIF-backarna och förpassade bollen i mål med vad som närmast kunde liknas vid en glidtackling. 

Vad tyckte du om er insats i stora drag Stefan?

- Jag tycker att vi gör en stabil insats. Vi spelde ett mycket bra försvarsspel och släppte till väldigt få klara målchanser. Första 35 minuterna var väldigt bra från vår sida, sedan kom Falkenberg in mer i matchen sista tio minuterna i första halvlek men jag tycker ändå att vår halvtidsledning var rättvis säger Stefan.

- I början av andra halvlek höll matchbilden från slutet av den första i sig, Falkenberg hade mer boll och vi slarvadr en del i vårt passningsspel vilket gjorde att vi inte kunde straffa dem med våra omställningar som vi hoppats göra. Vi skapade sedan ändå en jättechans till att göra 2-0 i den 53:e minuten och där borde det varit mål säger Jacobsson.

- Efterhand försvarade vi oss lägre när Falkenberg gick framåt men var ändå väldigt stabila och låg rätt i våra positioner säger DIF-tränaren

Sedan kom ändå kvitteringen med tio minuter kvar att spela, var resultatet rättvist som du ser det? 

- Det var ett väldigt bra inlägg och Donkor var hetast därinne. Det är klart att det kändes surt att släppa in kvitteringen så sent men ser man till matchen i sin helhet var det ett nog ganska rättvist med delad poäng avslutar Stefan Jacobsson.

Dan Prag 

Skriv utE-post

Delad pott i Falkenberg

sargon abraham atvidaberg genrep 2017

Degerfors IF fick ikväll med sig en poäng hem från Falkenberg via 1-1 på Falcon Alkoholfri Arena.

DIF var pigga i starten och fick första läget när Shpetim Hasani fräckt tunnlade en hemmaförsvarare på kanten och sköt lågt mot första stolpen men Hampus Nilsson räddade till hörna.

Nästa chans tillföll hemmalaget. En djupledspassning nådde fram till Erik Pärsson som löpte sig fri och drog Oskar Klasson. Anfallaren kom dock ur vinkeln och avslutet blev löst varpå DIF kunde klara upp situationen och rensa.

Sargon Abraham gav istället DIF ledningen i den 16:e minuten. Sebastian Ohlsson slog en boll in bakom backlinjen till en djupledslöpande Abraham som i friläge till höger i straffområdet placerade bollen i den bortre burgaveln.

Ytterligare ett par skott fick bortalaget sedan iväg, ett avslut av Mihlali Mayambela i centralt läge som målvakt Nilsson klarade och ett skott strax utanför av Erik Lindell.

Efter en halvtimmes spel bröt Falkenbergsanfallaren Viktor Götesson in i straffområdet innan han skaffade sig utrymme och sköt ett skott som Oscar Klasson räddade.

DIF var i ledning i halvtid, något som var i sin ordning då värmlänningarna spelade med självförtroende och förutom målet vaskade fram ytterligare några målchanser.

mihlali mayambela avvaktar dif norrby 2017

Falkenberg kom ut starkt i den andra och satte tonen direkt med en helt annan intensitet än man hade i den första halvleken. Trots detta var det DIF som fick nästa heta målchans, den allra bästa som inte resulterade i mål.

Sebastian Ohlsson bröt en passning precis utanför straffområdet och bröt in i utkanten av detsamma. Han slog sedan ett inspel längs marken som Shpetim Hasani hoppade över centralt. Vid den bortre stolpen fanns en helt fri Mihlali Mayambela som avslutade på ett tillslag men Hampus Nilsson lyckades smått mirakulöst rädda.

Därefter var det tunnsått med klara målchanser, något som passade ett Degerfors i ledning. DIF försvarade sig lågt men framgångsrikt och såg ut att gå mot sin tredje raka seger.

Med tio minuter kvar att spela nådde bollen dock ut till Christoffer Carlsson på Falkenbergs högerkant. Hans väl avväga inlägg nådde in centralt där Richard Donkor var hetast och kunde i det närmaste glidtackla in bollen i mål.

Därefter bjöds det på en ganska öppen avslutning när båda lagen gick framåt i väntan på en chans att avgöra. Någon sådan chans dök dock aldrig riktigt upp och resultatet 1-1 stod sig matchtiden ut.

Dan Prag

Skriv utE-post

Truppläget hos Falkenbergs FF

nikola ladan visar sulan dif norrby 2017

Ikväll är det alltså dags för Degerfors IF:s nästa match i Superettan 2017. Laget åkte under förmiddagen till Falkenberg för match på Falcon Alkoholfri Arena med avspark 17:00. Vi tar här en koll på truppläget hos dagens motståndare.

Falkenbergs FF saknar en dryg handfull spelare i kvällens match meddelar man på sin officiella hemsida.

Försvararen/mittfältaren Tobias Englund bröt armen efter en knapp halvtimmes spel i senaste matchen mot Trelleborg. Mittbacken Tobias Karlsson dras med en skadad häl och saknas även han. Hemmalaget kommer dessutom till spel utan knäskadade trion Zlatan Krizanovic, Hampus Svensson och Erik Zetterberg.

Backen Daniel Johansson och anfallaren Edi Sylisufaj är tillbaka i full träning efter skador men bedöms inte matchklara till kvällens drabbning.

Trots dessa skador har läget på frånvarolistan ljusnat något för FFF på sistone och några spelare är nu tillbaka i truppen efter skador och avstängning.

Ytterbacken Mahmut Özen är åter i speldugligt skick efter att ha haft ljumskproblem. En mittfältsduo återkommer också i truppen. Richard Donkor är tillbaka efter sjukdom och Christoffer Carlsson återkommer efter en avstängning.

Dan Prag

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!