Senaste nytt

 • Sent mål gav DIF säsongens första förlust

  Läs mer

 • Intervju: Sebastian Ohlsson

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson om Falkenbergmatchen

  Läs mer

 • Delad pott i Falkenberg

  Läs mer

 • Truppläget hos Falkenbergs FF

  Läs mer

Intervju: Nikola Ladan om första tiden i DIF och avgörande cupmatchen

nikola ladan jesper karlsson dif cu 280117

Nikola Ladan anslöt till Degerfors IF i januari och har omgående blivit en viktig kugge på bruksklubbens mittfält. Här berättar den 23-årige mittfältaren om första tiden i DIF, sin roll i laget och känslan inför lördagens avgörande cupmatch.

Degerfors IF värvade Nikola Ladan inför denna säsong. Göteborgaren slog sig in i startelvan direkt och har visat Degerforspubliken sina färdigheter som innermittfältare.

Hemsidan tog en pratstund med Ladan som kvällen till ära bjuder mittfältskollegan Sargon Abraham på middag. Den duon trivs med andra ord bra ihop även vid sidan om planen. En annan duo var också inbjuden till middagen, nämligen Sebastian Ohlsson och Christoffer Wiktorsson. De kunde till Ladans besvikelse inte närvara på grund av studier. 

- Vi är några spelare i laget som är i samma situation, vi är i första hand här för att spela fotboll och då är det skönt att vara ett gäng som umgås på fritiden säger Nikola och tillägger att han blivit väl mottagen och trivs bra i laget.

Vad var det som fick dig att välja Degerfors?

- De var väldigt tydliga med att de ville ha mig, hur de såg på mig som spelare och även vilken roll jag skulle ha i laget så det kändes helt rätt att skriva på säger Ladan.

Vilken roll skulle du säga att det handlar om och vilken spelartyp är du?

De ser mig som en bolltrygg tvåvägsmittfältare vilket stämmer väl överens med min egen bild av mig som spelare. Jag jobbar hårt i defensiven och är duktig på att sätta mina medspelare i spel när det gäller speluppbyggnaden, beskriver Ladan.

Hur tycker du att det gått för dig personligen och laget hittills?

- Jag tycker att det gått bra. Jag har funnit min roll i laget och vi har jobbat hårt för varandra som lag vilket också lett till fina resultat de senaste matcherna.

nikola ladan tacklar cu traningsmatch 2017

Nikola Ladan visade tidigt en stor talang för fotboll och har U-landslagsmeriter för Sverige på meritlistan. Hans moderklubb är KF Velebit från Hisingen i Göteborg.

Ladan gick sedan vidare till BK Häcken där hans framfart uppmärksammades av de engelska storklubbarna West Ham och Sunderland som bjöd in honom till testspel som 18-åring.

För att få speltid i ett A-lag gick Ladan vidare till Qviding. Därefter provade han lyckan i Norge en kortare period men var snart tillbaka i Göteborgsklubben igen. Sedan följde kortare sejourer i Syrianska FC och Tvååker innan han nu alltså tog chansen i klassiska Degerfors IF och Superettan.

Närmast för Nikola Ladan och hans DIF väntar Brommapojkarna i en helt avgörande match om vilket av lagen som avancerar till kvartsfinal i Svenska cupen. På lördag 14:00 är det avspark på Stora Vallas konstgräsplan.

Hur är känslan inför den avgörande cupmatchen och vad tror du om den?

- Det ska bli kul och väldigt spännande såklart. Det är väl ganska oväntat för många att det är vi och BP som gör upp om gruppsegern. Jag tycker att båda lagen gjort det mycket bra så det kommer att bli en jämn match. 

- Båda lagen är spelskickliga men jag tror även att det kommer att bli en tuff match med mycket kamp. Vi vet att intresset för matchen är stort och jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer till Stora Valla på lördag och stöttar oss avslutar Nikola Ladan.

KÖP MATCHBILJETT AV SPELARNA I DIN BUTIK KLICKA HÄR!

 

Erbjudande! Lunch+Tränarinfo+Matchbiljett 199 SEK Klicka här! 

 

Dan Prag

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!