Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

Stefan Jacobsson om premiären!

sargon abraham sfc dif 2017

Degerfors IF tog en oerhört efterlängtad premiärseger då man under gårdagen besegrade Syrianska FC med 3-2. Detta var som bekant första premiärsegern sedan 2011. Hemsidan tog idag en pratstund med en nöjd DIF-tränare.

DIF fick en drömstart då Sebastian Ohlssons inlägg från höger nådde Marcus De Bruin i bortre delen av straffområdet. De Bruins nick blev till något som kan liknas vid en lobb och seglade in i bortre burgaveln.

- Alla vet att det är svårt att åka till Södertälje och vinna. SFC är bolltrygga, erfarna, tekniska och snabba säger DIF-tränaren Stefan Jacobsson.

- Vi gjorde rätt saker därute och det är väldigt starkt av killarna att på slutet orka vända och vinna matchen fortsätter Stefan.

Först var det dock Syrianska som vände underläge till ledning. Ett inlägg nickades bort av en DIF-back men andrabollen hamnade hos Mattias Genc. Nyförvärvet från grannklubben Assyriska frispelade namnen Mete som rullade in kvitteringen i den 22:a minuten.

I den 72:a minuten fick hemmalaget frispark i ett drömläge precis utanför straffområdet. Mattias Genc stegade fram och fick till en riktig kanonträff som lämnade Oscar Klasson chanslös.

erik lindell sfc dif 2017

Blott sex minuter senare var det dock utjämnat.

Erik Lindell slog ett fint inlägg som bröstades ner till Sargon Abraham av matchens förste målskytt Marcus De Bruin. Abraham befann sig centralt i boxen och direktsköt ett markskott som rullade in längs med högra stolpen.

I 93:e spelminuten kom ännu ett fint inlägg signerat Erik Lindell. Shpetim Hasani mötte bollen med skallen och satte segermålet framför den jublande bortaklacken.

Degerfors huvudtränare var givetvis nöjd med att DIF äntligen tog en premiärseger och på sättet man gjorde det:

- I den första halvleken böljade spelet medan det var mer kontrollerat i den andra säger Stefan Jacobsson. Syrianska får i perioder hårt tryck på oss och Oskar Klasson gör några otroliga räddningar och håller oss kvar i matchen fortsätter Stefan.

- Vi fortsätter ändå hela tiden trumma på och tror på att vi kan vända matchen. Jag är stolt över moralen killarna visar och till slut kom belöningen i form av segermålet avslutar DIF-tränaren.

Dan Prag

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!