Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

Intervju: Sebastian Ohlsson

sebastian ohlsson djurgarden 2017

Sebastian Ohlsson värvades till Degerfors IF från BK Häcken inför fjolårssäsongen. Han blev omgående en nyckelspelare i DIF och startade 29 av 30 matcher 2016. Denna säsong har den 24-årige mittfältaren inlett mycket starkt och varit en viktig del i lagets fina start. Här berättar han om sin tid i DIF och ser fram emot morgondagens tidiga toppmöte mot IFK Värnamo på Stora Valla.

Sebastian Ohlsson slog igenom på allvar säsongen 2013. Han spelade då i Skövde AIK dit han 2010 värvats från moderklubben Hova IF av nuvarade DIF-tränaren Stefan Jacobsson. Ohlssons facit som offensiv mittfältare 2013 blev imponerade 11 mål på 24 starter i division 1.

Sebastians framfart gjorde att allsvenska BK Häcken fick upp ögonen och knöt honom till sig inför 2014 års säsong. Där blev det dock skralt med speltid, ingen match från start och sammanlagt åtta inhopp på två säsonger.

Inför förra säsongen kom Sebastian Ohlsson alltså till Degerfors IF och blev direkt en stöttepelare på de rödvitas centrala mittfält, en roll han behållit sedan dess och har även startat säsongen 2017 mycket bra.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för Degerfors IF inför förra säsongen?

- Jag ville helt enkelt studsa tillbaka och sökte mer speltid. Dessutom spelar Degerfors en passningsorienterad fotboll, det är den typen av fotboll jag gillar och själv vill spela säger Ohlsson.

Vilken typ av fotbollsspelare skulle du själv säga att DIF fick när de värvade dig?

- En passningsskicklig mittfältare som jobbar hårt för laget, en typisk tvåvägsmittfältare skulle jag nog säga.

sebastian ohlsson traningsmatch brage 2017

Vad tyckte du om din första säsong i DIF, hur smälte du in i gruppen och hur tycker du att det gick rent sporstligt för dig och laget?

- Jag trivdes otroligt bra redan från början och kom in i gruppen och laget direkt. Det är en väldigt familjär stämning i DIF och man blir väl omhändertagen, så är det fortfarande.  

- Det var sedan en väldigt tuff säsong på många sätt. Vi hade räknat med att prestera bättre, jag tyckte att vi hade ett bra lag men vi fick aldrig riktigt till det fortsätter Ohsson. 

- För min egen del gick det bättre under andra halvan av säsongen men min maxnivå tycker jag bara att jag nådde i några enstaka matcher säger DIF-mittfältaren.

Och om vi ser till årets trupp och spelargruppen, hur är känslan vad gäller stämningen och det sportsliga?

- Gruppen känns väldigt bra både på och utanför planen. Moralen är bättre och vi känns sammansvetsade, alla vet vad vi ska göra och drar åt samma håll menar Ohlsson.

- Detta har också visat sig i säsongsstarten med starka insatser i cupspelet och i inledningen av serien. Jag tror att vi motbevisat många men det är ingen slump utan beror som sagt mycket på vår lagmoral.

Imorgon väntar IFK Värnamo på Stora Valla, ett lag som också inlett serien starkt, vad tror du om matchen?

Det blir såklart en väldigt tuff match då Värnamo såhär långt verkar vara starkare än förra året. Spelar vi så bra som vi kan och fortsätter jobba hårt tror jag ändå att vi har goda chanser att vinna.

Och om någon tvekar att ta sig till Stora Valla imorgon, vad säger du för att locka dem till matchen?

- Det finns ingen bättre start på en tidig lördagkväll för en DIF-supporter än se fotboll på plats på Stora Valla och stötta oss, vi betalar gärna tillbaka med tre poäng!

Dan Prag 

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!