Senaste nytt

 • Motståndarkoll: Helsingborgs IF

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson om Värnamomatchen

  Läs mer

 • Sent mål gav DIF säsongens första förlust

  Läs mer

 • Intervju: Sebastian Ohlsson

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson om Falkenbergmatchen

  Läs mer

Lundmarks backspegel: IFK Värnamo

logga 0 Vårnamo

Ett "vulkanutbrott" av sällan skådat slag bjöd Degerfors IF på i en hemmamatch mot IFK Värnamo i superettan i mitten av maj månad 2012.

Efter ett 0-1 underläge i halvtid vände de rödvita till en storseger med 6-1.

Och den som förlöste Degerfors krampaktiga spel var Alexander "Nutt" Andersson, som från nära håll tryckte in 1-1 nio minuter in i andra halvlek efter en smörpassning från Amadayia Rennie.

I den 17:e minuten i första halvlek var "Nutt" Andersson på väg att springa sig fri på en långboll, men hindrades av Värnamos mittback Martin Claesson som fick rött kort (!) efter sin tröjdragning.

En utvisning som var solklar. Det var en frilägessituation. Först drog Claesson i tröjan och sedan försökte han sparka ner "Nutt" Andersson.

Utvisningen gav Degerfors IF ett spelövertag, men det var väldigt klena avslut i den första halvleken även om DIF vann avsluten med 12-1. Värnamo hade tagit ledningen med 0-1 i den nionde minuten på ett minst sagt snöpligt sätt. En Värnamohörna nickades ut av DIF-försvaret till Tobias Englund som drog till direkt. Bollen touchade en DIF-spelare och DIF-målvakten Brian Edwards var chanslös då han var på väg åt andra hållet.

Men om första halvlek var en krampaktig historia så blev den andra raka motsatsen. Efter "Nutts" kvittering till 1-1 nio minuter in i andra halvlek så fortsatte problemen för Värnamo, när målvakten Björn Åkesson fick kasta in handduken efter en räddning. Han sträckte sig i baksidan av låret redan på uppvärmningen före matchen, men försökte ändå genomföra matchen. Men till slut gick det alltså inte.

In i målet kom unge tredjemålvakten Tobias Andersson och för honom blev det ingen rolig afton. Han fick släppa fem (!) mål bakom sig.

DIF tog ledningen med dryga kvarten kvar. Det var Christopher Brandeborn som kastade sig fram och tåade in 2-1. Vild glädje i DIF-lägret, och efter det målet gick luften ur Värnamo.

Och sedan rullade målen in i strid ström för DIF. Amadayia Rennie, som var bäste DIF:are till sammans med "Nutt", gjorde 3-1, inhopparen Karikari 4-1, inhoppande debutanten Jesper Karlsson 5-1 och i slutsekunderna fastställde backen Jonas Olsson slutresultatet till tennissiffrorna 6-1!

Tre viktiga poäng till DIF, och det var många som drog en djup suck av lättnad både i laget och bland publiken på Stora Valla sedan rödvitt lyckades vända underläget till storseger.

Publiksiffran uppgick till 1 575. Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.

Kort historik

Året är 1912, en solig majdag på Karl Wetterholms raksalong, ett mycket fashionabelt sådant inrett med fyra stora skinnfåtöljer, uppställda mot varandra. I fåtöljerna sitter även herrarna Ragnar Selander, Bernhard Berg och Johan  Maurd.

De fastställer de sista detaljerna för det som idag är Idrottsföreningen  Kamraterna - IFK Värnamo. Mycket har såklart hänt sedan den dagen, men hörnstenarna i föreningen: RESPEKT, ETIK och MORAL finns självklart kvar och är högst aktuella i både dagens ledarskap, hos spelare och hos föreningens medlemmar.

IFK Värnamo är en framgångsrik och mångkulturell förening som under årens lopp fostrat oerhört många duktiga fotbollsspelare, både på herr och damsidan.

Men det är i ungdomssektionen allt börjar. IFK Värnamo har alltid satsat hårt på sin ungdomsverksamhet, det visade sig inte minst när Värnamos A-lag på herrsidan vann matchen mot Kristianstads FF, 2010 och avancemanget till SUPERETTAN blev ett glädjande faktum.

Den hittills största internationella framgången för IFK Värnamo är Jonas Thern, som spelat både utomlands och i landslaget, bland annat under VM-94. En annan framgångsrik spelare är landslagsmeriterade Michael Svensson.

Sten Lundmark

                                                                                                                                                                                                   

Skriv utE-post

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!