Senaste nytt

 • Sent mål gav DIF säsongens första förlust

  Läs mer

 • Intervju: Sebastian Ohlsson

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson om Falkenbergmatchen

  Läs mer

 • Delad pott i Falkenberg

  Läs mer

 • Truppläget hos Falkenbergs FF

  Läs mer

U16 kämpade till sig en poäng

stora valla

Degerfors IF U16 spelade igår bortamatch mot Karlslunds IF. Efter två inledande segrar blev det oavgjort via 1-1 i tredje seriematchen för säsongen. 

DIF-tränaren Jonas Svensson beskriver lagets insats som den spelmässigt sämsta hittills denna säsong.

- Det var kanske väntat att det skulle komma en reaktion efter många bra matcher tidigare menade Svensson efter matchen.

DIF tog ändå ledningen i den 36:e spelminuten efter en hörna. Ted Törnqvist slog den och Elvir Kulic blev målskytt.

- Vi var som vanligt starka på våra fasta situationer, annars var Karlslund det bättre laget i första halvlek med hjälp av en stark medvind berättar Jonas Svensson.

- I den andra halvleken blev det en väldigt öppen och svängig match med många målchanser fortsätter DIF-tränaren.

När endast en minut återstod kom en rättvis kvittering för hemmalaget där Edvard Sterky blev den som utjämnade.

- Det var som sagt en dålig match av oss rent spelmässigt men vi tar med oss att vi ändå krigar till oss en pinne och visar att vi är svårslagna även om spelet inte stämmer riktigt säger Jonas Svensson avslutningsvis.

Dan Prag

Skriv utE-post

U16 vann stort mot FBK Karlstad

stora valla

Efter derbysegern mot ÖSK i premiären kom ytterligare en sådan igår när DIF U16 vann med hela 6-1 mot FBK Karlstad hemma på Stora Valla.

DIF började lite sömningt spelmässigt men tog ändå ledningen efter en hörna i den sjunde matchminuten. Noa Hallström slog den och Ludvig Svensson nickade in bollen.

Därefter gick hemmalaget ner sig rejält och gästerna kunde rättvist kvittera till 1-1. Efter att DIF-tränaren Jonas Svensson höjt rösten några gånger började DIF ta kommandot igen efter cirka 25 minuters spel.

I 29:e minuten kom också ett ledningsmål. Moutaz Qallab stod för ett fint förarbete och Ted Törnqvist nickade in 2-1. Bara två minuter senare utökade de rödvita ledningen. Erik Grandelius hittade Noa Hallströms skalle med en fin frispark och 3-1 var ett faktum.

4-1 var sedan en kopia på 2-1 men med ombytta roller. Ted Törnqvist passade alltså Moutaz Qallab som nickade in bollen i den 40:e minuten och avgjorde i princip matchen.

DIF gjorde sedan en bra andra halvlek och åstadkom alltså ytterligare två fullträffar.

I 61:a minuten satte Moutaz Qallab sitt andra mål för dagen när han förvaltade en straffspark på bästa möjliga sätt. Fyra minuter senare slog Noa Hallström ett inlägg som nickades i mål av Taghi Mirzaei.

DIF-tränaren Jonas Svensson rapporterar om en okej insats från hans lag:

- Vi gör en okej match om man bortser från första kvarten som är riktigt svag. Det är ändå positivt att vi visar att vi kan vinna även om vi inte presterar på toppen av vår förmåga säger Jonas och ger samtliga spelare ett godkänt betyg.

Dan Prag

Skriv utE-post

Erik Grandelius uttagen till 4-nationsturnering i Tjeckien!

stora valla

Inte nog med att Erik Grandelius avgjorde gårdagens U16-derby mot Örebro SK med ett mål och en assist.

Nu har DIF:s talangfulle mittfältare dessutom blivit uttagen i P16/01-landslaget som spelar en 4-nationsturnering i Tjeckien 24-28 april.

Degerfors IF gratulerar Erik till uttagningen och önskar lycka till!

Skriv utE-post

Derbyseger i premiären för DIF U16!

stora valla

Degerfors IF U16 spelade igår seriepremiär i serien som kallas nationell grupp 3. Det var en premiär med extra hetta och prestige då man mötte länsrivalen Örebro SK på Behrn Arena. DIF-killarna fick bästa möjliga start när man vann med 2-1.

DIF-tränaren Jonas Svensson var efter matchen mycket nöjd. Inte minst med tanke på att hans lag saknade flera spelare på grund av skador och sjukdomar samt att flera spelare spelade på ovana positioner.

- Trots detta gör vi vår bästa match för i år och det märktes att det var seriepremiär och derby menar Jonas. Försvarsspelet börjar fungera allt bättre och mot ÖSK spelade vi också ett fantastiskt bra och varierat anfallsspel fortsätter Svensson.

Utdelningen kom i den 42:a matchminuten på en frispark slagen av Erik Grandelius. Jonas Svensson sparar inte på superlativen när han beskriver målet:

- Det var en riktig "Beckham-frispark", otroligt snyggt slagen säger Jonas och jämför alltså med den före detta engelska landslagsmannen tillika frisparksspecialisten David Beckham.

Tio minuter in i andra halvlek kom också det som skulle visa sig bli det matchavgörande målet.

- Vi sårade ÖSK med våra omställningar och efter ett riktigt mönsteranfall avslutade Jacob Tagelius i ribban. På den efterföljande hörnan nickade Muataz Kallab in 2-0 i den 57:e minuten säger Jonas Svensson.

ÖSK tröstmålade sedan i matchens slutskede genom Hussein Alfidhilawi men det var inget som förtog glädjen då det blev seger för de rödvita efter en riktigt bra insats.

- Alla gör en helgjuten insats och det är självklart extra härligt att besegra ÖSK på deras hemmaplan säger Jonas Svensson.

- Ska jag ändå nämna ett par spelare får det bli Erik Grandelius som sätter en oerhört fin frispark och slår hörnan som föregår vårt andra mål samt Jacob Tagelius som gjorde ett mycket bra jobb på det centrala mittfältet och var inblandad i de flesta heta målchanser vi skapade avslutar en mycket nöjd DIF-tränare.

Dan Prag 

Skriv utE-post

U16: DIF-seger mot KB Karlskoga U17

stora valla

Degerfors IF U16 vann i söndags en träningsmatch mot KB Karlskoga U17 på KEMAB Arena med 3-1. Efter en temposvag och mindre bra första halvlek höjde sig DIF i den andra och kunde bärga segern.

Ja det var ingen vidare första halvlek av DIF-grabbarna enligt tränaren Jonas Svensson:

- Det var genomgående lågt tempo och svagt passningsspel då. Till killarnas försvar ska sägas att många spelade på ovana positioner i den första halvleken säger Svensson.

Hemmalaget ledde med 1-0 när lagen gick till halvtidsvila.

- Vi hade ett bra snack i halvtid och gjorde även några platsbyten. I andra halvlek var det spel mot ett mål och vi spelar klart godkänt då säger Jonas Svensson.

Den målmässiga utdelningen lät heller inte vänta på sig. Anas Sami ordnade en straff som Muataz Kallab förvaltade.

Kallab satte senare även ledningsmålet när han med ett fint tekniniskt nummer tog ner en höjdboll utanför straffområdet och fick kanonträff på volley.

Det definitiva avgörandet kom när Anas Sami slog ett fantastiskt fint inlägg som Taghi Mirzaei nickade i ribban varpå Avit Shima slog in returen och fastställde slutresultatet.

DIF-tränaren Jonas Svensson lyfter som avslutning fram Rasmus Sundén som han anser var mycket bra matchen igenom.

Dan Prag

Skriv utE-post

 • 1
 • 2

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!