Oavgjort i sista ligacupmatchen för U16

stora valla

Degerfors IF U16 spelade idag sin femte och sista ligacupmatch hemma på Stora Valla mot Karlslunds IF. Matchen slutade 2-2 efter att bortalaget kvitterat på matchens sista spark.

DIF stod för en lite sömnig inledning den första kvarten och gästerna tog då ledningen. Därefter växte DIF in i matchen och kvitteringen kom genom Muataz Kallab strax före pausvilan. Kallab tog hand om en andraboll till höger i straffområdet och tryckte in den i bortre hörnet.

DIF var sedan det klart bättre laget men hade svårt att få till sista passningen och skapade därför inte så många klara målchanser som man annars kunde gjort.

I den andra halvleken varierade DIF sitt spel på ett bättre sätt och tog också ledningen. Erik Grandelius skickade in en frispark och satte hemmalaget i förarsätet.

Degerfors fortsatte efter ledningsmålet att spela bra och skapa många målchanser. En utvisning för de rödvita förändrade dock matchbilden och det slutade med att Karlslund kvitterade på matchens sista spark efter en hörna.

DIF-tränaren Jonas Svensson tycker att hans lag jobbade på bra idag och att DIF överlag stått för fina insatser i ligacupspelet där man visat att man kan rubba de bästa lagen.

Jonas avslutar med att ge Elvir Kulic lite extra beröm. Kulic fick vikariera som mittback då DIF saknade många spelare på grund av sjukdomar och stod för en stabil insats trots en ovan roll.

Knapp förlust i Borås för U16

stora valla

Degerfors IF U16 förlorade idag knappt mot IF Elfsborg på Borås Arena. 2-1 slutade matchen efter att samtliga mål gjorts i inledningen av den andra halvleken.

Det var en bra match som utspelades på Borås Arenas B-plan. 1-0 kom åtta minuter in i den andra halvleken. Ett inlägg från vänsterkanten träffade en DIF-spelare och styrdes i nät.

I 55:e spelminuten lyftes en frispark in i gästernas straffområde och skarvades i mål till 2-0.

Tre minuter senare fick DIF tillbaka oturen som drabbade laget vid 1-0. Erik Grandelius frisparkslyra touchades nämligen i mål av en hemmaspelare.

Därefter tryckte DIF på för en kvittering och chanser saknades inte. Ted Törnqvist, Erik Grandelius och David Sundholm träffade alla målramen.

DIF-tränaren Jonas Svensson anser att hans lag var värt poäng i dagens match:

- Vi hamnade i 0-2-underläge i början av andra halvlek men visade prov på stark moral och lyckades reducera. Därefter tryckte vi på och skapade tillräckligt många klara chanser för att vara värda poäng i matchen.

- Elfsborg var spelmässigt bättre men vi krigade på och börjar lära oss vad som krävs för att tävla mot de bästa vilket är glädjande att se, fortsätter Jonas Svensson.

DIF:s tränare avslutar med att ge samtliga spelare ett klart godkänt betyg för dagens insats.

Stark laginsats gav DIF U16 segern mot Blåvitt

18262 10153527237586050 6313460268894203687 n

Efter två uddamålsförluster i ligacupen kom idag första segern för DIF U16. IFK Göteborg besegrades med 1-0 hemma på Stora Valla. Matchvinnare blev Noa Hallström vars mål kom i den 50:e spelminuten.

Det är naturligtvis en nöjd hemmatränare hemsidan når under söndagkvällen. Jonas Svensson berättar att en stark laginsats lade grunden till segern.

- IFK Göteborg hade ett klart spelövertag och var väldigt duktiga. De skapade dock inte så jättemånga heta målchanser då vi var väldigt kompakta och spelade ett mycket bra försvarsspel hela vägen säger Jonas Svensson.

Avgörandet kom alltså fem minuter in i den andra halvleken då Noa Hallström gjorde matchens enda mål.

- Vi utnyttjar ett bolltapp och ställer om snabbt varpå Noa sedan sätter den i bortre, beskriver DIF-tränaren.

Jonas Svensson betonar att DIF stod för en mycket stark laginsats men väljer ändå att framhålla en trio lite extra. Det handlar om Erik Grandelius, Viktor Jakobsson och dagens ende målskytt Noa Hallström.

Aldrig ensam med oss

annons

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!