Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

Derbyseger i premiären för DIF U16!

stora valla

Degerfors IF U16 spelade igår seriepremiär i serien som kallas nationell grupp 3. Det var en premiär med extra hetta och prestige då man mötte länsrivalen Örebro SK på Behrn Arena. DIF-killarna fick bästa möjliga start när man vann med 2-1.

DIF-tränaren Jonas Svensson var efter matchen mycket nöjd. Inte minst med tanke på att hans lag saknade flera spelare på grund av skador och sjukdomar samt att flera spelare spelade på ovana positioner.

- Trots detta gör vi vår bästa match för i år och det märktes att det var seriepremiär och derby menar Jonas. Försvarsspelet börjar fungera allt bättre och mot ÖSK spelade vi också ett fantastiskt bra och varierat anfallsspel fortsätter Svensson.

Utdelningen kom i den 42:a matchminuten på en frispark slagen av Erik Grandelius. Jonas Svensson sparar inte på superlativen när han beskriver målet:

- Det var en riktig "Beckham-frispark", otroligt snyggt slagen säger Jonas och jämför alltså med den före detta engelska landslagsmannen tillika frisparksspecialisten David Beckham.

Tio minuter in i andra halvlek kom också det som skulle visa sig bli det matchavgörande målet.

- Vi sårade ÖSK med våra omställningar och efter ett riktigt mönsteranfall avslutade Jacob Tagelius i ribban. På den efterföljande hörnan nickade Muataz Kallab in 2-0 i den 57:e minuten säger Jonas Svensson.

ÖSK tröstmålade sedan i matchens slutskede genom Hussein Alfidhilawi men det var inget som förtog glädjen då det blev seger för de rödvita efter en riktigt bra insats.

- Alla gör en helgjuten insats och det är självklart extra härligt att besegra ÖSK på deras hemmaplan säger Jonas Svensson.

- Ska jag ändå nämna ett par spelare får det bli Erik Grandelius som sätter en oerhört fin frispark och slår hörnan som föregår vårt andra mål samt Jacob Tagelius som gjorde ett mycket bra jobb på det centrala mittfältet och var inblandad i de flesta heta målchanser vi skapade avslutar en mycket nöjd DIF-tränare.

Dan Prag 

Skriv utE-post

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!