Senaste nytt

 • Sent mål gav DIF säsongens första förlust

  Läs mer

 • Intervju: Sebastian Ohlsson

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson om Falkenbergmatchen

  Läs mer

 • Delad pott i Falkenberg

  Läs mer

 • Truppläget hos Falkenbergs FF

  Läs mer

Mål i massor när DIF U17 vann premiären!

stora valla

Degerfors IF U17 åkte idag till Eskilstuna för seriepremiär mot IFK Eskilstuna på Tunavallen. Ett ihållande snöfall matchen igenom vilket gav ett snötäcke på 3-5 centimeter gjorde att det blev extremt svårspelat. DIF vann tillslut den målrika tillställningen med 8-3.

DIF rivstartade och satte ledningsmålet efter bara tre minuters spel. Adam Zghiguida blev målskytt och passningen kom från Emanuel Kwet. Blott fyra minuter senare kom 0-2 genom Noel Levi frampelad av Gustaf Ekman. Vid nästa fullträff var det dags för Adam Zghiguida att hitta rätt igen och Noel Levi fick iklädda sig assistläggarens roll.

Sedan stack hemmalaget emellan och spräckte sin målnolla från straffpunkten. Därefter var det åter dags för firma Levi-Zghiguida att kliva fram och den sistnämnde fullbordade sitt hattrick. Ställningen i halvtid var 1-4.

I början av andra halvlek kom en reducering för IFK Eskilstuna innan Adam Zghiguida skulle komma att hitta nätet för fjärde gången denna eftermiddag. Detta skedde på straff sedan Emanuel Kwet fällts i den 59:e matchminuten.

IFK Eskilstuna gjorde sedan sitt sista mål i matchen innan DIF drog ifrån till den slutliga segermarginalen.

Jacob Tagelius satte 6-3 och gjorde därmed sitt första mål i U17-laget. Noel Levi drog iväg en lobb från långt håll som gav DIF 7-3. Emanuel Kwet nickde sedan in slutresultatet på en hörna slagen av Adam Carlén.

DIF-tränaren Petter Toivonen var givetvis nöjd efter matchen:

- En mycket väl genomförd match av oss, inte minst med tanke på de yttre förutsättningarna.

- Som man kan se i poängprotokollet var Adam Zghiguida och Noel Levi mycket bra ännu en gång. Dessutom vill jag nämna Adam Carlén som gjorde ett stort jobb på mittfältet idag säger Petter Toivonen avslutningsvis.

Dan Prag

Skriv utE-post

DIF U17 segrade i målrik match!

stora valla

Degerfors IF U17 besegrade i söndags Bråtens IK i en träningsmatch på Stora Vallas konstgräsplan. Gästerna håller till vardags till i division 5 och DIF-grabbarna vann matchen med 5-3.

DIF U17 fick dock först en rejäl uppförsbacke. De fysiskt starkare gästerna nickade in två kantfrisparkar och ledde med 2-0 när lagen gick till halvtidsvila.

Degerfors reducerade sedan genom William Ljung framspelad av Jalal Jaemz. Kvitteringen ordnade Noel Levi efter ett fint anfall. DIF-vändningen fullbordades när tjugo minuter återstod av Felix Olsson som sköt in en retur.

Bråten lyckades sedan kvittera till 3-3 på sin enda målchans i den andra halvleken efter försvarsslarv i hemmalaget.

Noel Levi blev den som kom att avgöra matchen då han gjorde de båda avslutande målen. Vid 4-3 som var ett friläge kom passningen från Adam Carlèn och när slutresultatet spikades stod Jalal Jaemz för assisten.

DIF-tränaren Petter Toivonen var mycket nöjd med hela lagets insats och skickade extra plus till Noel Levi, Jalal Jaemz och Adam Carlén.

Dan Prag

Skriv utE-post

U17: Förlust mot Strömtorp B

stora valla

Degerfors IF U17 förlorade mot Strömtorps IK B i söndags med 3-1. Trots en bra start med ledningsmål redan efter tio minuter drog de betydligt mer erfarna SIK-spelarna längsta strået till slut.

Ja DIF fick alltså en smakstart när Emanuel Kwet gav laget ledningen efter bara tio minuters spel. Kwet stod för en vältajmad genomlöpning, fick en djupledspassning av Oskar Hallstensson och satte 1-0.

SIK B kvitterade i första halvlekens slutskede på en kontring och ställningen var 1-1 i halvtid. I den 65:e minuten kom ännu ett kontringsmål för de blåvita. Kontringar var onekligen SIK:s väg till segern i denna match. Med tio minuter kvar fick laget nämligen straff efter ännu en kontring och förvaltade den till att göra 3-1.

DIF-tränaren Petter Toivonen hade följande att säga efter förlusten:

- Sett till bollinnehav och chanser skulle vi vunnit matchen men SIK var effektivare och vann på så sätt ändå rättvist. 

Han menar också att det märktes att det unga DIF-laget ställdes mot ett seniorlag, även om SIK B till vardags spelar i division 6.

- Det krävs mod och tuffhet och det kan man bara få genom att spela fler sådana matcher så det var nyttigt för oss säger Petter.

Toivonen avslutar med att särskilt nämna Tufve Östlund som gjorde årsdebut efter en skada, spelade 45 minuter och stod för en bra insats.

Dan Prag

Skriv utE-post

DIF U17 vann stort mot KB J

stora valla

Degerfors IF U17 vann komfortabelt mot KB Karlskoga J på Kemab Arena i fredags. Slutresultatet skrevs till 2-5 efter fyra DIF-mål inom loppet av en kvart i slutet av matchen.

Den första halvleken var enligt tränaren Petter Toivonen DIF:s sämsta hittills denna säsong. Detta till trots ledde bortalaget i halvtid sedan Noel Levi hittat rätt med ett långskott i 21:a matchminuten.

I den 58:e minuten kom en retroaktiv utdelning när KB kvitterade. Ett fint anfall där hemmalaget rullade upp DIF rejält avslutades med mål av Anton Edström.

I 73:e minuten återtog DIF ledningen. Jalal Jaemz och Noel Levi stod för förarbetet innan Adam Zghiguida sköt 1-2 från nära håll.

Med tio minuter kvar att spela kom 1-3. Adam Carlén fick kalasträff från 25 meter och bollen satt i krysset.

Fem minuter senare slog Noel Levi ett inlägg till Emanuel Kwet som utökade ledningen till 1-4.  

Dagens sista DIF-mål kom på en inövad hörnvariant i den 88:e minuten. Erik Grandelius hittade Ludvig Nyborg som nickade in 1-5.

I 90:e matchminuten kom ett tröstmål för KB. Efter en felpassning i backlinjen av DIF kunde Berk Turgay göra matchens sista mål och fastställa slutresultatet till 2-5.

Petter Toivonen var betydligt mer nöjd med lagets sätt att avsluta matchen jämfört med hur man inledde den:

- Vi höjde oss rejält sista halvtimmen och till slut orkade inte KB stå emot. Störst problem hade de med Noel Levi och Adam Zghiguida som båda var lysande matchen igenom berömmer DIF-tränaren.

Dan Prag

Skriv utE-post

Klar seger i ligacupavslutningen för DIF U17

stora valla

Degerfors IF U17 avslutade ligacupspelet med ytterligare en seger. I söndags var det Stenungsunds tur att få se sig besegrade av de rödvita grabbarna. 1-3 blev slutresultatet på västkusten. DIF slutade därmed på tre segrar och en förlust i ligacupen för U17.

Degerfors U17 stod för en stark avslutning i ligacupen när man spelmässigt var totalt överlägsna motståndarna Stenungsund på bortaplan. Segersiffrorna speglade dock inte riktigt detta utan stannade vid 3-1.

DIF:s ledningsmål kom i den 35:e matchminuten då Noel Levi blev målskytt. Levi gjorde målet på egen hand efter en fin prestation där han avslutade från nära håll.

Blott sex minuter senare var ledningen utökad via ett vackert anfall. Ett uppspel från backlinjen nådde matchens förste målskytt Noel Levi. Han lade ut bollen till Noa Hallström som i sin tur skickade ett inlägg till målskytten Adam Zghiguida som stötte in 0-2.

DIF forstsatte trumma på i den andra halvleken men nästa mål lät vänta på sig till matchminut 85. Saimon Ghebrewoldi sköt och Adam Zghiguida blev tvåmålskytt när han lade in returen i öppet mål.

I 91:a minuten lyfte hemmalaget in en frispark i straffområdet som nicktouchades i mål av Muhammed Hassan. Närmare kom inte hemmalaget utan DIF kunde ta med sig samtliga poäng hem till Värmland. Detta trots en lång resa som startade redan 07:00 på söndagsmorgonen vilket gjorde lagets starka insats än mer imponerande.

 

Dan Prag

Skriv utE-post

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!