Senaste nytt

 • Sent mål gav DIF säsongens första förlust

  Läs mer

 • Intervju: Sebastian Ohlsson

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson om Falkenbergmatchen

  Läs mer

 • Delad pott i Falkenberg

  Läs mer

 • Truppläget hos Falkenbergs FF

  Läs mer

U19 tog säsongens första seger!

u19 dif carlstad horna 2017

Efter förluster i de två inledande seriematcherna blev det tredje gången gillt när DIF U19 på skärtorsdagen besegrade Carlstad United på Stora Valla.

Förlust i premiären med 4-2 borta mot Ljungskile. Nytt nederlag på resande fot senast då Skövde AIK vann med 2-0. När DIF U19 på skärtorsdagen spelade hemmapremiär var det alltså istället de rödvita som vann med två måls marginal.

DIF tog ledningen i den 32:a spelminuten. Daniel Svedjeås fintade bort sin back på vänsterkanten och slog ett inlägg som Rasmus Eliasson mötte på volley. 1-0 var också halvtidsresultatet.

u19 dif carlstad bredsidespassning 2017

DIF U19 utökade sedan sin ledning efter 62 minuters spel. Målet tillkom efter en hörna där Hugo Eriksson assisterade Jesper Berglund. Minuten senare reducerade gästerna på straff genom Eric Forsberg men de rödvita lät sig inte nedslås.

I 70:e minuten skickade nämligen målvakten August Bolinder iväg en snabb utspark och fick en assist på sitt konto när Emil Portén utnyttjade den till att spika slutresultatet.

DIF-tränaren Roger Werner var efter matchen nöjd med att första segern kom:

- Det var ingen välspelad match men vi vinner rättvist efter en bra laginsats. Naturligvis var det skönt att ta en seger efter två inledande förluster avslutar Roger Werner.

Dan Prag

Skriv utE-post

Premiärförlust för DIF U19

stora valla

Degerfors IF U19 begav sig i lördags till Skarsjövallen för att möta Ljungskile SK i seriepremiären. Efter en svag första halvlek med fyra insläppta mål lyckades DIF inte resa sig trots en bra andra halvlek.

DIF fick en mardrömstart efter en bakåtpassning som målvakten August Bolinder fick felträff på. Öppet mål och ledning för hemmalaget genom Philip Granander efter tre minuter. 

Gästerna repade sig dock och kvitteringsmålet kom efter åtta minuters spel när Erik Timmermann gjorde mål efter en hörna.

Det dröjde dock bara fem minuter innan LSK återtog ledningen. Ett inlägg slogs i eget mål av en olycklig DIF-back.

I 21:a minuten kom en spelvändning av LSK med efterföljande inlägg mot anfallaren Philip Granander som satte sitt andra mål för dagen.

Efter 37 minuters spel kom nästa hemmamål. DIF slog ett uppspel och tappade sedan bollen. LSK:s Niclas Holgersson kunde sen enkelt vända upp och skjuta 4-1.

- Den första halvleken är spelmässigt inte bra från vår sida säger DIF-tränaren Roger Werner. Vi släpper ju dessutom in fyra mål varav flera är bjudningar fortsätter han.

Ett par minuter in i andra åstadkom DIF en reducering. En inläggsfrispark slogs mot första stolpen, retur uppstod och Alexander Brattlöf gjorde 4-2 från nära håll.

Därefter spelade Degerfors upp sig rejält och det var faktiskt spel mot ett mål i den andra akten. Chanser till ytterligare reducering saknades inte heller. Ett par gånger räddades bollen på mållinjen bland annat.

- Vi kom ut snabbare ur situationerna, skapade numerära överlägen, hittade fler spelvändningar och spelade överlag ett rakare spel i den andra halvleken förklarar Roger Werner uppryckningen. 

- Hade vi haft en aning bättre skärpa i den sista tredjedelen hade vi kunnat få med oss poäng från matchen. Det håller dock inte att bjuda på mål som vi gjorde i första halvlek, gör man det blir det svårt att vinna fotbollsmatcher avslutar Roger Werner.

Dan Prag

Skriv utE-post

U19 träningsmatch: Förlust mot IFK Ölme

12923146 10153371278661050 7964376742534437803 n

Degerfors IF U19 spelade ikväll en träningsmatch mot IFK Ölmes A-lag på Stora Vallas konstgräsplan. Matchen slutade 1-4 trots en spelmässigt bra inasts av det unga DIF-laget.

IFK Ölme ledde med 2-0 i halvtid innan Degerfors reducerade i inledningen av den andra.

Joel Kyrkjö Beckman hittade Viktor Skoog med ett instick centralt och Viktor placerade in kvällens enda DIF-mål.

Bortalaget satte därefter alltså ytterligare två mål och vann med komfortabel marginal.

- Jag tycker ändå att vi spelar ett bra anfallspel och tar oss till många lägen men tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva idag säger DIF-tränaren Roger Werner efter matchen.

Alla Ölmes mål kommer efter fasta situationer fortsätter Roger och menar att det i dessa lägen syntes att DIF U19 mötte ett seniorlag ikväll.

- Det vi också kan ta med oss är att vi trots ett jobbigt läge aldrig gav upp utan fortsatte kriga på till slutet avslutar Roger Werner.

 

Dan Prag

 

  

Skriv utE-post

U19-laget föll i nyckelmatch

Nyckelmatch.
Men förlust.
DIF:s U19-lag föll borta mot Sollentuna i helgen – det blev hemmaseger 2-0.

Det var en nyckelmatch när Degerfors U19-lag i helgen mötte Sollentuna borta
Seger och DIF skulle ha varit sex poäng efter Sollentuna som ligger närmast Degerfors över nedre strecket – förlust och vi talar om tolv poängs skillnad.

Så blev det dessvärre också.
Efter en mållös första halvlek där Rödvitt hade bra chanser tog Sollentuna ledningen efter en hörna och gjorde sedan 2-0 i 70:e minuten.

Tungt för Degerfors som med fem matcher kvar alltså har tolv poäng kvar till rätt sida nedre tabellstrecket.
Även nästa match för unga Rödvitt är en bortamatch i Stockholms-regionen.
Då handlar det om Djurgården som DIF möter på lördag 17 september 14.00 innan det är dags för nästa hemmamatch – Sundsvall på Stora valla lördag 24 september kl. 14.00.

Skriv utE-post

Viktig seger för DIF U19 mot Gefle hemma

Seger.
Och en ny rysare nästa helg.
Det handlar om DIF U19 som i helgen slog Gefle hemma med 3-1.

Degerfors IF har haft en tuff säsong i U19-allsvenskan som nykomling 2016 men i helgen kom den vinst som ger Rödvitt lite hopp om fortsatt spel i högsta serien.
Degerfors slog Gefle hemma på Stora valla med 3-1 efter 2-1 i halvtid och det var tre oerhört viktiga poäng – inte minst då bottenkonkurrenten Sollentuna samtidigt föll med 0-4 mot starka Hammarby.

Degerfors har nu 11 poäng och är under nedflyttningsstrecket med sex matcher kvar att spela.
Sollentuna är närmast ovanför strecket med 20 hopsamlade poäng – och i nästa omgång möts de två lagen.
På söndag, 11 september, är det nämligen avspark 13.00 för Sollentuna-Degerfors i en match som känns direkt avgörande för om DIF ska våga tro på allsvenskt spel även 2017.
Seger för Rödvitt i den matchen och det är inte omöjliga sex poäng upp till Sollentuna och fast mark med 15 poäng kvar då att spela om…

Lördagens seger mot Gefle hemma var välförtjänt.
Kevin Gustavsson Stolpe satte 1-0 på en frispark och sedan bidrog Gefle med ett självmål till 2-0, dock sedan DIF:s Oliver Nilsson stressat fram ett Gefle-misstag.
Strax innan halvtid reducerade Gefle till 2-1 i samband med en hörna och det blev lite ovisst fram till 75:e minuten då Andreas Jansson nickade in matchavgörande 3-1.
Tre viktiga poäng – och nu håller vi alla tillgängliga tummar för U19-laget nästa söndag!

TORBJÖRN KARLGREN

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!