U19 träningsmatch: Förlust mot IFK Ölme

12923146 10153371278661050 7964376742534437803 n

Degerfors IF U19 spelade ikväll en träningsmatch mot IFK Ölmes A-lag på Stora Vallas konstgräsplan. Matchen slutade 1-4 trots en spelmässigt bra inasts av det unga DIF-laget.

IFK Ölme ledde med 2-0 i halvtid innan Degerfors reducerade i inledningen av den andra.

Joel Kyrkjö Beckman hittade Viktor Skoog med ett instick centralt och Viktor placerade in kvällens enda DIF-mål.

Bortalaget satte därefter alltså ytterligare två mål och vann med komfortabel marginal.

- Jag tycker ändå att vi spelar ett bra anfallspel och tar oss till många lägen men tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva idag säger DIF-tränaren Roger Werner efter matchen.

Alla Ölmes mål kommer efter fasta situationer fortsätter Roger och menar att det i dessa lägen syntes att DIF U19 mötte ett seniorlag ikväll.

- Det vi också kan ta med oss är att vi trots ett jobbigt läge aldrig gav upp utan fortsatte kriga på till slutet avslutar Roger Werner.

Dan Prag

U19-laget föll i nyckelmatch

Nyckelmatch.
Men förlust.
DIF:s U19-lag föll borta mot Sollentuna i helgen – det blev hemmaseger 2-0.

Det var en nyckelmatch när Degerfors U19-lag i helgen mötte Sollentuna borta
Seger och DIF skulle ha varit sex poäng efter Sollentuna som ligger närmast Degerfors över nedre strecket – förlust och vi talar om tolv poängs skillnad.

Så blev det dessvärre också.
Efter en mållös första halvlek där Rödvitt hade bra chanser tog Sollentuna ledningen efter en hörna och gjorde sedan 2-0 i 70:e minuten.

Tungt för Degerfors som med fem matcher kvar alltså har tolv poäng kvar till rätt sida nedre tabellstrecket.
Även nästa match för unga Rödvitt är en bortamatch i Stockholms-regionen.
Då handlar det om Djurgården som DIF möter på lördag 17 september 14.00 innan det är dags för nästa hemmamatch – Sundsvall på Stora valla lördag 24 september kl. 14.00.

Viktig seger för DIF U19 mot Gefle hemma

Seger.
Och en ny rysare nästa helg.
Det handlar om DIF U19 som i helgen slog Gefle hemma med 3-1.

Degerfors IF har haft en tuff säsong i U19-allsvenskan som nykomling 2016 men i helgen kom den vinst som ger Rödvitt lite hopp om fortsatt spel i högsta serien.
Degerfors slog Gefle hemma på Stora valla med 3-1 efter 2-1 i halvtid och det var tre oerhört viktiga poäng – inte minst då bottenkonkurrenten Sollentuna samtidigt föll med 0-4 mot starka Hammarby.

Degerfors har nu 11 poäng och är under nedflyttningsstrecket med sex matcher kvar att spela.
Sollentuna är närmast ovanför strecket med 20 hopsamlade poäng – och i nästa omgång möts de två lagen.
På söndag, 11 september, är det nämligen avspark 13.00 för Sollentuna-Degerfors i en match som känns direkt avgörande för om DIF ska våga tro på allsvenskt spel även 2017.
Seger för Rödvitt i den matchen och det är inte omöjliga sex poäng upp till Sollentuna och fast mark med 15 poäng kvar då att spela om…

Lördagens seger mot Gefle hemma var välförtjänt.
Kevin Gustavsson Stolpe satte 1-0 på en frispark och sedan bidrog Gefle med ett självmål till 2-0, dock sedan DIF:s Oliver Nilsson stressat fram ett Gefle-misstag.
Strax innan halvtid reducerade Gefle till 2-1 i samband med en hörna och det blev lite ovisst fram till 75:e minuten då Andreas Jansson nickade in matchavgörande 3-1.
Tre viktiga poäng – och nu håller vi alla tillgängliga tummar för U19-laget nästa söndag!

Skriv utE-post

Storförlust men stark andra halvlek

5-0 till topplaget efter halva matchen.
Men fin moral och 0-0 sista 45 minuterna.
DIF:s U19-lag föll mot Hammarby borta lördag eftermiddag.

Hammarby toppar norra U19-allsvenskan tillsammans med BP.
Det var alltså ett tufft motstånd DIF U19 ställdes mot på Årsta IP denna lördag.
Det visade sig ganska snabbt.
1-0 till Bajen kom efter fem minuter och sedan malde hemmalaget på till den grad att det stod 5-0 i halvtid.

Men Rödvitts unga visade god moral och kom ut till andra halvlek med kampvilja och disciplin och höll nollan bakåt hela halvleken.
5-0 i halvtid blev alltså 5-0 även vid full tid och Degerfors är fortsatt näst sist i tabellen.

Nästa match för DIF U19 blir nästa lördag, 3 september (49-årsdagen av högertrafikens införande i Sverige, by the way…) då Rödvitt möter mittenlaget Gefle hemma på Stora valla.

Här är truppen DIF-tränaren Roger Werner mönstrade mot Hammarby borta denna lördag:
Rasmus Eliasson, Marcus Lekberg, Joel Kyrksjö Beckman, Jakob Carlsson, Alexander Karlsson Claesson, Filip Stankovic, Andreas Jansson, Victor Engstig, Viktor Skoog, Enes Tandirovic, Adam Nykvist, Erik Peterson, Daniel Svedjeås, William Ljung, Alexander Brattlöf, Leonard Löfgren.

Målrikt men förlust för U19 mot ÖSK

Många mål.
Men fel fördelade.
Degerfors U19-lag föll med 3-5 hemma mot länsrivalen ÖSK fredag kväll i norra allsvenskan.

1-1 i halvtid var ett okej resultat med rödvita ögon.
DIF öppnade starkt och tog ledningen redan efter fem minuter genom Oliver Nilsson.
ÖSK:s kvittering kom på en fast situation mitt i halvleken och de 1-1 stod sig sedan halvleken ut.

Å andra sidan skulle det bli hela sex mål under andra halvlek.
Två snabba Örebro-mål i mitten av andra halvleken gav ÖSK-ledning 1-3 men DIF gav inte upp utan reducerade till 2-3 med dryga kvarten kvar – målskytt Filip Stankovic framspelad av Kevin Stolpe.

Men en drömträff gav ÖSK 2-4 och Adrian Johanssons 3-4 i 82:a spelminuten hjälpte inte då ÖSK hann med att sätta 3-5 och fastställa slutresultatet med två minuter kvar av ordinarie matchtid.

Degerfors är fortsatt förankrat i tabellens lägsta del tillsammans med Älvsjö och har en tuff uppgift i nästa omgång.
Då handlar det om serietvåan Hammarby borta och den matchen spelas lördag 27 augusti kl. 15.00.

annons

annons

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!