Senaste nytt

 • Sent mål gav DIF säsongens första förlust

  Läs mer

 • Intervju: Sebastian Ohlsson

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson om Falkenbergmatchen

  Läs mer

 • Delad pott i Falkenberg

  Läs mer

 • Truppläget hos Falkenbergs FF

  Läs mer

Mäktig vändning av U21 mot Assyriska!

filip stankovic dif u21 dalkurd 2017

Trots underläge med 3-0 i kvällens match lyckades DIF U21 vända och vinna efter fyra mål inom loppet av tjugo minuter i andra halvlek mot gästande Assyriska FF.

DIF började svagt första tjugo minuterna när gästerna var först på de flesta bollarna och såg betydligt piggare ut. Efter åtta spelade minuter tog AFF följriktigt ledningen.

Mot slutet av första halvlek ryckte hemmalaget upp sig vilket ingav hopp iför den andra akten. Precis i början av denna drabbades dessutom en AFF-spelare av sin andra varning och Södertäljelaget var därmed nere på tio man. Trots detta lyckades Assyriska strax efteråt via en kontring och en straff utöka sin ledning till 3-0 på kort tid.

I den 57:e minuten fick sedan även DIF en straff och Adrian Johansson kunde inleda upphämtningen från elva meter.

Nästa reducering kom i 71:a matchminuten. José Segura Bonilla spelade snett inåt bakåt till Andreas Jansson som på ett tillslag skickade in bollen i bortre hörnet.

Det dröjde sedan bara ytterligare två minuter innan kvitteringen satt i nät. Filip Stankovic slog en fin djupledspassning till Adrian Johansson som gjorde 3-3.

Degerfors fortsatte att trumma på och i 77:e minuten skulle segermålet komma.

Adrian Johansson assisterade Andreas Jansson sedan José Segura Bonilla fått med sig delar av fösvaret tack vare en avledande löpning.

DIF-tränaren Tobias Solberg var givetvis nöjd med lagets vändning:

- Det var naturligtvis skönt att vinna och det är starkt av killarna att lyckas vända matchen från det prekära läge vi först satte oss i säger Solberg.

- Assyriska började bäst och deras halvtidsledning var inte alls orättvis. Sedan kommer ju utvisningen men de lyckas ändå göra två mål till. Därefter reser vi oss och är starka på slutet och segermarginalen kunde varit ännu större då vi hade många lägen till ytterligare mål.

Tobias Solberg avslutar med att ge extra plus till Filip Stankovic på det centrala mittfltet och offensiva mittfältaren tillika tvåmålsskytten Adrian Johansson.

Dan Prag

 

Skriv utE-post

Målfest för DIF U21 mot Dalkurd

filip stankovic dif u21 dalkurd 2017

Degerfors IF U21 hade en rolig kväll på Stora Vallas konstgräsplan. Gästande Dalkurds FF besegrades nämligen med förkrossande 8-1.

Adrian Johansson gav hemmalaget ledningen i den sjunde minuten. Patrick Mulyanti kvitterade på nick men sedan var det roliga slut för de grönklädda.

I 27:e matchminuten tog Rödvitt ledningen när Adrian Johansson gjorde sitt andra mål för kvällen på en straffspark. Kevin Gustavsson Stolpe gjorde sedan 3-1 i första halvlekens sista ordinarie minut.

Kevin laddade om i halvtidsvilan och stod sedan för tre raka mål på drygt tio minuter i den andra halvleken. Målen föll i 60:e, 61:a respektive 71:a minuten.

Tio minuter därefter var det dags för Adrian Johanssons namn att ännu en gång skrivas i målprotokollet. Slutresultatet fastställdes av José Segura Bonilla i den 85:e matchminuten.

halvtidsbild difu21 dalkurd 2017

DIF-tränaren Tobias Solberg var av uppenbara skäl nöjd efter matchen:

- Detta var naturligtvis en riktigt bra insats av samtliga spelare. Vi fullföljer hela vägen till slutsignalen och gör många fina mål samtidigt som försvarsspelet över hela planen också är riktigt bra.

- Extra högt betyg till Kevin Gustavsson Stolpe som gör 4 mål och och Adrian Johansson som satte 3 mål. Vårt innermittfält med Filip Stankovic och Hugo Eriksson var också riktigt bra liksom wingspelarna Simon Jonsson och Alexander Karlsson Cleasson. Målvakten Jesse Öst har varit bra i samtliga U21-matcher och kvällens match var inget undantag avslutar en nöjd Tobias Solberg.

Dan Prag

Skriv utE-post

Storstryk för U21 i Åtvidaberg

u21 vsk bolltraff flera spelare 2017

Degerfors IF U21 var obesegrade inför gårdagens bortamatch mot Åtvidaberg. När första förlusten väl kom blev den rejäl, hemmalaget var överlägset och vann med 4-0 på Kopparvallen.

Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle stå som segrare när Åtvidabergs U21-lag mötte Degerfors motsvarighet på Kopparvallen under måndagkvällen. Dessutom fick hemmalaget bästa möjliga start i matchen då laget tog ledningen redan i sjunde matchminuten.

DIF stod för ett bolltapp varpå Åtvidaberg vände på spelet och Simon Marklund drog iväg i en djupledslöpning. Jesse Öst var sedan på bollen men kunde inte hindra den från att sitta i nättaket.

2-0 kom psykologiskt tungt för DIF, minuten före halvtidsvilan. ÅFF kom i en omställning och därefter kom ett inspel snett inåt bakåt mot straffpunkten. Där fanns Adam Egnell och skickade in bollen i första hörnet.

Nästa mål var om möjligt ännu tyngre mentalt för bortalaget. Det hade nämligen bara gått två minuter av andra halvlek när 3-0 var ett faktum. Målet kom på hörna sedan Degerfors först fått undan bollen två gånger om. Nyförvärvet från Hammarby, Isac Lidberg antecknades som målskytt.

Med tio minuter kvar att spela kom också 4-0. Daniel Rambin nåddes av en andraboll strax utanför straffområdet och kunde oattackerad trycka in slutresultatet.

DIF-tränaren Roger Werner var självklart besviken efter matchen:

- Åtvidaberg var mycket bättre än oss ikväll och kunde vunnit med ännu större marginal. Jesse Öst var vår bäste spelare trots fyra insläppta bollar vilket säger en del om hur det såg ut säger Werner.

- ÅFF är det klart bästa laget vi mött hittills, de var rejälare än oss och bättre på allt. Med lite bättre skärpa i sistapassningarna kunde vi ändå kommit närmare men kvaliteten fanns inte riktigt där ikväll avslutar Roger Werner.

Dan Prag

Skriv utE-post

U21: DIF-seger mot Västerås SK

assyriska dif andreas jansson 2017

Degerfors IF U21 var ikväll tillbaka i vinnarspåret när laget besegrade Västerås SK med 2-0. Adrian Johansson och Kevin Gustavsson Stolpe gjorde målen.

DIF spelade bra redan från start men var lite slarviga med sistapassningen och ganska ineffektiva när man fick sina målchanser i den första halvleken. Därför dröjde ledningsmålet till den 57:e matchminuten.

Ett inlägg från högerbreddaren Simon Jonsson nådde Daniel Svedjeås. Han spelade i sin tur snett bakåt till Adrian Johansson som sköt in bollen i närmsta krysset.

DIF fortsatte trumma på och i 73:e minuten kom också 2-0.

Vänsterkantens Daniel Svedjeås hittade in på Emil Porténs fötter. Portèn fann sedan Kevin Gustavsson Stolpe som fick ett fritt läge och med en bredsida slog in bollen i bortre hörnet.

DIF-tränaren Tobias Solberg var nöjd efter matchen:

- I första halvlek slarvade vi lite och fick inte till så långa anfall som vi skulle vilja men var vassa på våra kontringar. I andra höjer vi oss och får också utdelning säger Solberg.

Solberg berömmer de båda wingbackarna Simon Jonsson och Daniel Svedjeås. Han skickar även lovord till det centrala mittfältsparet Alexander Karlsson och Besfort Kalludra. 

- Det är lite extra kul att Adrian Johansson får göra mål igen, inte minst med tanke på att han tidigare haft skadeproblem. Det är även positivt att Kevin Gustavsson Stolpe bibehåller sin fina målform avslutar Tobias Solberg.

Dan Prag

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!