Damlaget

1971 bildades en damsektion inom Degerfors IF och den första matchen spelades i Vansbro. Den högsta serietillhörigheten blev division 3, under säsongerna 1982, 1986-1988 samt 2000-2004. Under 2006 fick damfotbollen tyvärr läggas ned och skulle inte återupptas förrän 2015 och då inom Degerfors Ungdom.

Från och med 2019 ingår damlaget åter i Degerfors IF:s verksamhet. Degerfors IF anser att det är mycket viktigt att det finns damlag i kommunen. Anledningarna är många men framför allt för att flickor skall ges möjlighet att spela fotboll ända upp till seniornivå. Damlaget har under 2018 spelat i division 4.

2019: s trupp ser ut som följer: Frida Eneblom, Emma Lundberg, Emma Book, Rebecca Karlsson, Rosinda Carlson, Lisen Larsson, Emilia Dahlström, Rosie Orr, Ida Gustafsson, Emelie Falk, Carro Karlsson, Jessica Höglund, Agnes Larsson, Matilda Knutsson, Josefine Sjökvist, Tyra Eriksson, Alma Nielsen, Sofie Petri, Felicia Bergström. Emma Tryggvesson, Amanda Edström och Hanna Reinsholdsson.

Träningstider för Degerfors IF: s damlag är tisdagar kl 18:30 och onsdagar kl 17:00 på konstgräsplan. Under ledning av tränare Patrik Werner.