feedback

IK Frej Täby

Sön, 21 maj, 15:00 Superettan 2017
Vikingavallen, Täby
Lägg i kalender 2017-05-21 15:00:00 2017-05-21 15:00:00 Europe/Stockholm IK Frej Täby mot Degerfors IF Match mot IK Frej Täby! Vikingavallen, Täby Degerfors IF kontor@degerforsif.se

Matchinfo

Publiksiffra: 739

nsima peter christoffer wiktorsson frej dif 2017

Degerfors IF spelade sin första 0-0-match i årets superetta samtidigt som motståndarna IK Frej höll sin första nolla i årets serie. DIF var klart starkare i första halvlek medan den andra blev jämn och händelsefattig.

Degerfors inledde matchen starkast och skapade en utmärkt chans att ta ledningen redan efter sex minuters spel. Sebastian Ohlsson vann bollen centralt och slog en djupledsboll längs marken till Sargon Abraham. Han blev fri något till höger i straffområdet och försökte chippa målvakten Tito som dock gjorde en alert räddning.

Efter att ytterligare sex minuter spelats fick Frej en högerhörna som var nära att resultera. Jakob Glasberg slog hörnan och vid bortre stolpen nickade Nsima Peter strax utanför.

Även DIF skapade en riktigt farlig chans på hörna i den 27:e minuten. Sebastian Ohlsson slog den och träffade en hemmaspelare i bakhuvudet när denne försökte nicka bort bollen.  I nästa läge träffades Christoffer Wiktorssons panna innan bollen slutligen nickades undan på mållinjen av Pontus Åsbrink.

I 37:e minuten bjöds hemmalaget på ett friläge. Jesse Öst slog en markpassning till Jonas Olsson som sedan vände tillbaka mot målet och sparkade i marken. Dida Rashidi tog bollen och skar in mot mål men hans avslut blev löst och Jesse Öst räddade utan större besvär.

Tre minuter senare fick DIF en frispark till höger strax utanför straffområdet. Sargon Abraham sköt frisparken mot första krysset men bollen gick över med knapp marginal.

DIF stod för en bra första halvlek och borde varit i ledning i halvtid sett till spel och målchanser. Den andra halvleken blev sedan betydligt mer händelsefattig.

hasani mayambela frej dif 2017

En kvart in i halvleken fick Frej en inläggsfrispark på vänsterkanten. Joakim Runnemo slog den mot bortre stolpen där en omarkerad Noi Olafsson nickade tätt utanför.

I 61:a minuten stod Sebastian Ohlsson för en mycket fin soloraid som dock inte slutade som han och DIF önskat. Ohlsson fick bollen mitt på egen planhalva och transporterade den hela vägen fram till Frejs straffområde. Väl där sköt han ett skott som tveklöst var dagens högsta och Frejs målvakt kunde andas ut.

När en kvart återstod att spela kom den andra halvlekens bästa målchans. Frej anföll på högerkanten och bollen fångades upp vid kortlinjen av Nsima Peter. Han tittade upp, såg att Pontus Åsbrink hade en liten yta i straffområdet och spelade in bollen längs marken. Åsbrink tog med sig bollen med sitt första tillslag och fick Nikola Ladan på fall innan han sedan rullade bollen tätt utanför främre stolpen. Matchen på Vikingavallen som sågs av av 739 åskådare slutade därmed mållös.

Dan Prag