Damlaget

1971 bildades en damsektion inom Degerfors IF och den första matchen spelades i Vansbro.

Den högsta serietillhörigheten blev division 3, under säsongerna 1982, 1986-1988 samt 2000-2004. Under 2006 fick damfotbollen tyvärr läggas ned och skulle inte återupptas förrän 2015 och då inom Degerfors Ungdom.

Från och med 2019 ingår damlaget åter i Degerfors IF:s verksamhet. Degerfors IF anser att det är mycket viktigt att det finns damlag i kommunen. Anledningarna är många men framför allt för att flickor skall ges möjlighet att spela fotboll ända upp till seniornivå. Damlaget har under 2018 spelat i division 4.

Degerfors IF damlag vann sin serie div.4 Östra 2019 överlägset med 11 vinster, 1 förlust och 80 gjorda mål, 6 insläppta och 74 i differens och 5 i fair play. Nu ser vi fram emot säsongen 2020 och återigen spel i div 3.

2019: s trupp: Frida Eneblom, Emma Lundberg, Emma Book, Rebecca Karlsson, Rosinda Carlson, Lisen Larsson, Emilia Dahlström, Rosie Orr, Ida Gustafsson, Emelie Falk, Carro Karlsson, Jessica Höglund, Agnes Larsson, Matilda Knutsson, Josefine Sjökvist, Tyra Eriksson, Alma Nielsen, Sofie Petri, Felicia Bergström. Emma Tryggvesson, Amanda Edström, Hanna Reinholdsson, Lisa Andersson, Carre Karlsson, Jessica Karlsson och Simone Johansson.

Tränare för damlaget är Patrik Werner, Yrjö Toivonen och Sören Jönsson.