Skip links

Degerfors IF åker till Blekinge

I den femte omgången av Superettan 2019 åker Degerfors IF till Strandvallen och möter Mjällby AIF som förra året tog sig upp från div 1 och är nykomlingar i Superettan för 2019. Lördagens match sparkas igång klockan 13:30 och blir som Stefan Jacobsson själv säger en som vanligt tuff utmaning…

Tung förlust senast mot Örgryte…
Ja, men vi har inte lyxen att hålla på och älta det problemet allt för länge men det är klart att det är brutalt jobbigt när man tappar en poäng i slutet av en match och framförallt när vi blev en man mer, så det är klart att det var ett tungt slut men det har vi lyckats att lägga bakom oss och är nu laddade för Mjällby.

Många undrade över varför du inte gjorde byten tidigare under andra halvlek…
Jag gör byten när jag känner att det är dags att göra byten, man kan inte byta spelare bara för bytandets skull! Jag såg inga trötthetstecken på våra killar, där hade ett bra spel och tryckte ner ÖIS och gjorde vad vi kunde för att försöka att få in ett ledningsmål, tyvärr var det ett individuellt misstag som gjorde att vi förlorade matchen.

Ny match med nya förutsättningar, hur ser det ut för oss?
Det ser bra ut, jag tror att alla känner en revanschlust efter den jobbiga förlusten mot ÖIS. Nu möter vi ett Mjällby som är väldigt bra på sin hemmaplan, som gnuggar hårt i sitt försvarsspel så det gäller för oss att göra rätt saker imorgon. Det är som alltid, det kommer att bli en tuff match men vi är på det klara med hur vi ska försöka att göra för att vinna matchen. Sedan återstår det att se om vi lyckas eller om Mjällby agerar på ett sätt som gör att vi måste på något sätt korrigera oss.

Skador/sjukdomar?
Ekroth och Astvald är fortfarande några veckor bort. Stankovic tränar däremot för fullt. Men Oliver Nilsson är tyvärr tillbaka på ruta ett och har haft höftbesvär och ska träffa Åsa och Juha i början av nästa vecka för att diskutera vad som ska göras. Emil Portén vrickade foten här på uppvärmningen, så Andreas Jansson kommer med i truppen istället.

Om vi tittar på vårt motstånd, Mjällby AIF…
Ja, de är ett lag som jobbar väldigt hårt tillsammans i försvarsspelet, löper mycket tycker jag och spelar även en bra fotboll och är som regel väldigt bra på Strandvallen som är deras hemmaarena. En nykomling som verkar vara ganska vass tycker jag och så har de ju en ganska bra historia bakom sig som elitlag. Likt Degerfors, ett litet samhälle och med stor fotbollstradition och historia.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på Strandvallen men har du inte möjlighet att ta dig dit, så streamas matchen av Cmore. Klicka här för att teckna ditt abonnemang och stöd samtidigt vårt kära Degerfors IF.

En startelva för matchen publiceras på lördag klockan 12:30. Avspark kl 13:30.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF