Skip links

Pensionärspoolen

Pensionärspoolen består av ett glatt gäng pensionärer med vitt skilda yrkesbakgrunder som träffas regelbundet för att arbeta med olika uppgifter på Stora Valla och på så sätt stötta Degerfors IF.

Gruppen utför arbetsuppgifter som Degerfors IF vill ha utförda på arenan samt uppgifter som normalt är kommunens ansvar men som inte blir utförda på grund av bristande resurser.
Allt detta för att arenan skall tilltala både aktiva och besökare.

Arbetsuppgifterna kan vara allt från stora snickeriarbeten som byggande av altaner, målning, gräsklippning, städning och kaffekokning vid hemmamatcher.
Plantäckning vid otjänlig väderlek är en annan uppgift och även snöskottning av A-plan har stått på repertoaren.

Målet med arbetet förutom en träffpunkt och social samvaro är naturligtvis att det skall komma Degerfors IF till nytta i form av ekonomisk kompensation till föreningen från Degerfors kommun.

Arbetet som lagts ner håller en otroligt hög kvalité där yrkesskicklighet och erfarenhet verkligen syns på det fina resultatet.
Med pensionärspoolens fina arbete och stora engagemang har arenan utvecklats mycket positivt.

Nyheter Samhällsengagemang

Nu kan alla stötta damerna

Nu kan alla stötta damerna

Under 2019 nådde vårt nystartade damlag stora framgångar på kort tid. Degerfors IF vann division 4 i överlägsen stil och avancerade i seriesystemet. I år har succélaget nått slutspel i hallvärmländskan och tränar hårt för att vara redo inför seriestarten. Nu kan alla, såväl företag som privatpersoner, vara med och utveckla vår damsatsning. Privatpersoner som […]

Damerna jagar slutspelsplats

Damerna jagar slutspelsplats

Imorgon, lördag, fortsätter inomhusturneringen Hallvärmländskan och Degerfors damer är med i jakten på en slutspelsplats. DIF ligger för tillfället på fjärde plats i grupp 1. Laget har lika många poäng som trean Norrstrands IF, men något sämre målskillnad. De tre främsta lagen går vidare. – Vi har spelat tre matcher. Vi vann två och förlorade […]

Träningspremiär för damerna: ”Det har gått fort för oss”

Träningspremiär för damerna: ”Det har gått fort för oss”

Under eftermiddagen, 17:00 på konstgräsplanen vid Stora Valla, genomför fjolårets succélag sitt första pass för 2020. Huvudtränare Patrik Werner hoppas att Division 3-nykomlingen ska ta nya steg i utvecklingen. – Det har ju gått fort för oss. Till en början hade vi väldigt lite folk, men det har växt snabbt och dessutom lyckades vi vinna […]