Skip links

Premiär för Degerfors IF:s damer på A-plan

I förra veckan skulle Degerfors IF damlag haft seriepremiär hemma mot Råda IK men matchen ställdes in pga att Råda IK inte fick ihop spelare till ett helt lag. Nu är det dock dags för våra rödvita damer att äntligen få spela sin första match i serien div 4 östra damer på Stora Vallas A-plan. Så här sa tränare Patrik Werner inför lördagens match…

Första matchen blev inställd, när kommer den att spelas?
Ja, vi har fått en ny dag och tid för den matchen. Den kommer att spelas den 5 juni klockan 19:00 på Stora Valla. Det är så att på den här nivån så har en del klubbar problem med sådant här ibland och det hade ju vårt damlag under förra säsongen, tyvärr så är det så att mindre klubbar som inte har verksamhet för flicklag kan råka ut för att de inte får ihop ett lag och det var det som hade hänt. Nu har vi hittat ett nytt datum och vi hoppas att vi kan spela då.

Hur är stämningen i laget inför matchen möt Norrstrands IF?
Inför den här matchen nu på lördag är det inga problem men just då var tyckte de att det var tråkigt att det inte blev en match, för de var ju laddade att få komma igång. Jag tror att vi är det enda damlaget i Sverige som inte har spelat en seriematch ännu. Det är klar att tjejerna vill igång, så det var mest det att de tyckte det var tråkigt att de inte fick spela, men nu ser vi fram emot matchen imorgon.
Vad vet vi om motståndet?
Ingenting egentligen, mer än att jag ser att deras A-lag går bra i division 3 och leder dem och har gjort bra matcher där, mer än så vet jag inte, Jag vet inte mycket om något lag i vår serie, vi behöver spela några matcher så man kan se. Norrstrands IF är säkert ett tufft lag och är nog ett av de bättre lagen i serien. Norrstrands IF har spelat en match och den vann de. Så det kommer att bli en bra och tuff match.

Vad skulle du vilja säga till de företag och privatpersoner som gått in som samarbetspartners till damlaget? Vi vill självklart tacka dem jättemycket! Det är jätteviktigt för oss att vi får bra förutsättningar för att kunna driva en bra verksamhet och det är de en bidragande orsak till, så det är bara att säga ett stort tack till dem!

Vill du vara med och stötta damerna? Svara ja till Patrik Werner på patrik.werner@degerforsif.se

Vi vill ge våra tjejer de bästa förutsättningarna och behöver nu ditt stöd. För den symboliska summan på 500 kronor kan du vara med och bidra till att vi kan ha fri entré på dammatcherna. Du får även ditt företagsnamn publicerat på våra sociala media att du stöttar satsningen på våra tjejer.

Vi tackar alla som är med och stöttar Degerfors IF:s damlag och välkomnar er nu på lördag den 18 maj till hemmapremiären på Stora Valla Konstgräs med avspark klockan 17:00. Fri entré, öppet öltält före under och efter matchen.

Fotboll för alla, alla till Valla!