Pressackreditering

Superettan 2020 spelas under förutsättningen att klubbarna noga följer Svensk Elitfotbolls protokoll för ”Genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19”. En konsekvens av det är att endast ett mycket begränsat antal pressackrediteringar kommer delas ut inför Degerfors Idrottsförenings hemmamatcher. Det här kan såklart ändras under säsongen, beroende på hur coronasituationen i landet utvecklar sig.

Ett antal medier är så kallade ”rättighetsinnehavare” och är därmed garanterade ackreditering till ett begränsat antal representanter. I den mån det sedan finns pressplatser över, utan att det på något sätt får äventyra klubbens möjligheter att följa protokollet, kommer Degerfors Idrottsförening prioritera lokala medier som har klubben som en regelbunden och naturlig del av sitt bevakningsområde.

Ansökan om pressackreditering skickas via mail till press- och kommunikationschef Victor Lundmark senast klockan 15:30 dagen före den match du önskar få ackreditering till. I mailet skriver du ditt namn, vilken arbetsgivare du representerar samt om du är skribent, fotograf eller båda rollerna. Skriv gärna också dina kontaktuppgifter.

Ansökan måste göras inför varje ny match du har för avsikt att bli ackrediterad till.

Degerfors Idrottsförening vill att även representanter från ”rättighetsinnehavare” genomgår ackrediteringsprocessen.

Observera att endast medierepresentanter som ansökt om ackreditering och fått sin ansökan beviljad av Degerfors Idrottsförening kommer att släppas in. Presskort eller liknande ger inte tillträde till arenan.

Spelare och ledare kommer uppmanas att i möjligaste mån finnas tillgängliga på telefon efter matcherna, för att på så vis underlätta för journalister som bevakar matcherna från distans.

Tack för din förståelse.

Victor Lundmark