12/11
15:00

Revanschseger på Vikingavallen

Efter förra veckans förlust i Svenska Cupen var det ett revansch suget lag som tidigt imorse åkte till Vikingavallen för att ta sig an IK Frej Täby. Frej tog ledningen med 2 – 0 i första och det var inte förrän Erik Björndahl satte sin straff som energin återkom till laget som vände matchen och vann den med 2 – 3. Målskyttar blev Erik Björndahl 2 mål och Marcus Astvald 1 mål. Därmed gick Björndahl upp i delad ledning av skytteligan. Grattis Erik, laget och Stefan Jacobsson…

-Det var väldigt viktiga poäng som stod på spel och det är en jätteskön seger med tanke på att vi ändå vände ett 0 – 2 underläge så gör det inte saken sämre!

Frej går ut stenhårt…
Ja, det var ungefär som vi hade förväntat oss. Frej är ett väldigt bra fotbollslag, när man tittar på hur de presterar mellan straffområdena och har ett kvickt och fyndigt anfallsspel men det går ju att straffa dem på något sätt och man ligger inte sist i tabellen utan att det inte finns något som man måste göra bättre. Om vi tittar på den första halvleken så kan jag inte säga att vi på något sätt gör en dålig halvlek, däremot är vi lite för ihåliga i vårt försvarsspel och vi går inte tillräckligt tydligt i press på vår egen planhalva när de har etablerat sitt anfallsspel, utan de får sina mål på grund av att vi är för passiva framför vårt eget straffområde. Det höll ju också på att kosta oss den här matchen också, sedan hade vi lite problem med deras sätt att skapa numerära överlägen på våra kanter. Annars tycker jag att spelet böljade fram och tillbaka under första halvlek, där inget av lagen egentligen har något jättebra försvarsspel, vi skapade inte några jätteheta målchanser men det var på gång hela tiden och det kändes att vi skulle göra mål. Sedan hade vi lite tur att vi fick en straff och ännu mer tur att straffen fick gå om (Björndahl missade den första men den assisterande domaren signalerade att målvakten gick för tidigt) och det är klart att det bidrar till att vi får en väldig energiboost och efter den straffen tycker jag att vi tar över händelserna mer och mer och vi skapade en hel del farligheter innan vi gick på pausvila, vi kände i halvlek att det här är inte alls omöjligt att vända.

Andra halvlek tycker jag börjar ganska stiltje och det händer inte så mycket men Frejs anfallslusta hade avtagit rejält och efter cirka 60 minuter ungefär så tycker jag att vi börjar att kontrollera matchen och vi skapar mer och mer tryck i vårt anfall och lyckas att göra två mål. Det är klart att det är jätteviktiga mål och en otroligt skön känsla att vi orkar att hålla undan och får med oss jätteviktiga poäng. Det blir positiva minnen!

Stort tack Stefan Jacobsson för de poängen och orden!

På lördag är det äntligen dags för årets Gratismatch som innebär fritt inträde på Stora Valla och matchen mellan Degerfors IF och Halmstad BK. Avspark 13:30. Många kringaktiviteter och DIF:s egen trubadur Robert Warnqvist underhåller. Hjärtligt Välkomna ska ni vara och har ni inte registrerar er som bidragshjälte Klicka Här!