Suicide Zero

Sedan våren 2020 samarbetar Degerfors Idrottsförening med Suicide Zero. Syftet med samarbetet är att sprida information om självmordsprevention och psykisk ohälsa.

Varje år tar ungefär 1 500 människor i Sverige sitt liv. Suicide Zero, en ideell organisation som grundades 2013, jobbar för att minska dödstalen radikalt och visionen är ett samhälle utan självmord.

Organisationen arbetar med utbildning, påverkan, opinionsbildning samt forskningsstöd.

Huvudkontoret ligger i Stockholm, men det finns även regionala kontor i Skåne, Västra Götaland och Värmland. Degerfors Idrottsförening arbetar närmast med Suicide Zeros Värmlandskontor.

Som en del av samarbetet mellan Degerfors Idrottsförening och Suicide Zero lånar vi i fotbollsklubben ut våra plattformar (arena, digitala kanaler och så vidare) till Suicide Zeros budskap. I gengäld utbildar Suicide Zero våra spelare och vår personal samt hjälper till med att arrangera föreläsningar som kan vara öppna för allmänheten.

Självmordstalen i Örebro län och Värmlands län ligger över rikssnittet. Degerfors Idrottsförening vill vara en aktör som gör skillnad i området. Förhoppningen är att inspirera fler fotbollsklubbar så att Suicide Zeros budskap sprids över landet.

Få hjälp: Här hittar du information om hjälplinjer.

Vill du engagera dig och stötta Suicide Zero kan du göra det på olika sätt. Bland annat genom att bli volontär, företagsgivare, månadsgivare eller starta en insamling. Läs mer här.

Företag och föreningar kan boka en föreläsning för att öka kunskapen om självmord.

Om du vill komma i kontakt med Anna Sundkvist Kräutner som är regionansvarig i Värmland når du henne här: anna@suicidezero.se

Följ gärna Suicide Zero på Instagram och Facebook.